Дарко Шарић / EPA - ANDREJ CUKIC
22/04/2024 u 17:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastavljeno suđenje Šariću: Tužilac da nam da dokaz

Izvođenjem tekstualnih poruka okrivljenih iz „skaj“ aplikacije nastavljeno je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima u postupku za planiranje ubistva i diskreditaciju svjedoka saradnika u procesu u kom je Šarić pravosnažno osuđen za šverc 5,7 tona kokaina.

Prva poruka koja je danas prikazana je poruka za koju Tužilaštvo tvrdi da ju je poslao Darko Šarić 11. maja 2020. godine u kojoj javlja da se njegova žena porodila i da su dobili sina.

Ta poruka izazvala je burnu raspravu u sudnici. Advokati Darka Šarića naveli su da se izvode privatne poruke u kojima nema dokaza o krivičnim djelima, te su ponovo tražili da se takve prepiske izdvoje iz spisa predmeta.

Navodili su dalje advokati da ne postoji server sa kog su navodno poruke izvučene, da ne postoje ni poruke, da ne postoji dokaz da je takav server zaplijenjen i od tužilaštva tražili da im dostavi dokaz o tome, jer su oni samo dobili tabele sa porukama.

Za riječ se u sudnici javio i Darko Šarić i on je tužilaštvu tražio da odbrani dostavi dokaz da je Francuska zaplijenila server.

„Samo da zamolim tužioca da nam da neki dokaz, da nam pokaže taj zaplijenjeni server. Ipak ste vi autoritet, insitucija. Kako mi da dokažemo da nije zaplijenjen i da ne postoji. Imamo valjda pravo da vidimo ako je nešto zaplijenjeno, taj server je fatamorgana“, kazao je Darko Šarić.

U nastavku suđenja izveden je set poruka iz čijeg sadržaja se vidi da se odnose na privatni život optuženih, ali i set poruka iz kojih je Tužilaštvo zaključilo da optuženi pripremaju paljenje automobila biznismena iz Valjeva Gorana Nikolaševića.

Prema dogovoru sa pripadnicima Šarićeve grupe, Nikolašević je za pokušaj njegove likvidacije lažno optužio Nebojšu Joksovića, svjedoka saradnika u procesu u kom je Šarić pravosnažno osuđen za šverc 5,7 tona kokaina. Kako se navodi u optužnici, cilj te iscenirane eksplozije automobila u avgustu 2020. u Valjevu je bio da Joksović izgubi status svjedoka saradnika.

Na suđenju Darku Šariću pročitane SKY poruke: „Nemoj da žure da nam padnu za glupost“

Podsjetimo, u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal poruke datiraju iz 2020. godine, inače perioda kada se Darko Šarić nalazio u pritvoru u zgradi Specijalnog suda. Sve ‘skaj’ poruke Tužilaštvu su dostavljene iz Francuske putem međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima.

Inače, posle tri mjeseca provedenih u pritvoru Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, koji je takođe optužen u ovom postupku, na suđenje je došao od kuće, gdje se od 12. aprila nalazi u kućnom pritvoru uz obavezu nošenja nanogice.

Na prethodnom ročištu sudsko vijeće je Dušku Šariću, odredilo ovu blažu mjeru za jemstvo od 800 hiljada eura.

Podsjetimo on se srpskoj policiji dobrovoljno predao 4. januara ove godine, a do tada mu se sudilo u odsustvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 15:58