Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić bio u tužilaštvu / - SKRINšOT/TIKTOK
24/04/2024 u 12:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otac osumnjičenog za ubistvo male Danke Ilić bio u tužilaštvu: Dušan Janković odbio da govori o zločinu

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je kao svedok u slučaju ubistva devojčice Danke Ilić (2) ispitan Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića (50).

- U prostorijama tužilaštva danas je nastavljeno ispitivanje svjedoka u istrazi ubistva Danke Ilić, a jedan od njih je bio otac osumnjičenog. On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u postupku koji se vodi protiv njegovog sina i Dejana Dragijevića - piše Kurir.

Janković je, kao i Dragijevićeva majka Svetlana, privilegovan svedok i on može da odbije da svedoči u postupku protiv bliskog srodnika, odnosno sina.

Srđan Janković i Dejan Dragijević osumnjičeni su za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se tijelom neprekidno traga već 20 dana, a nakon što budu ispitani svi svedoci, oni će biti poslati na psihijatrijsko vještačenje.

Radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su djevojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom (40), izmjestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 16:08