Danka Ilić / - FOTO: AMBERAALERT
10/04/2024 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sekretar MUP-a Srbije: U slučaju male Danke osumnjičenima prijeti doživotna robija

Potraga za tijelom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u sedmi dan. Policija neumorno traga, istakao je danas državni sekretar MUP-a Srbije Željko Brkić.

Brkić je dodao da se obilaze i kopaju sva mjesta po Banjskom polju i okolini kako bi se tijelo djevojčice što prije pronašlo. Intenzivno se pretražuje i rejon Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine, piše Telegraf.rs

Retrospektiva ubistva male Danke: Osumnjičeni je udarili autom, bacili na deponiju, na pitanje oca kazali da je nisu vidjeli

Dr. Željko Brkić govoreći o osumnjičenima za ubistvo male Danke Ilić istakao je nedavno da je njihov oblik ponašanja jedan od najmonstruoznijih. Jedan od osumnjičenih detaljno je opisivao kako je ubio Danku Ilić, dok je drugi odlučio da se brani ćutanjem.

- Takođe, osumnjičeni za ubistvo svaljuju krivicu jedan na drugog - istakao je Brkić nedavno, pokušavajući na taj način da se izvuku, prenosi Avaz.ba.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije osvrnuo se na spekulacije i apelovao na javnost da se vodi saopštenjima MUP-a. Ističe i da policija neumorno traga za tijelom Danke Ilić.

U Srbiji nestala dvogodišnja djevojčica, prvi put aktiviran sistem "Amber Alert"

- Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločinu. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dijete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dijete živo naći. Od 26. mata do 4. aprila bilo je dosta spekulacija Mi iz MUP-a smo od 26. marta izašli sa devet saopćenja, kako ne bismo ugrozili istragu - kaže dr. Brkić za Happy TV.

- Preko 1.500 pripadnika MUP-a dalo je sve od sebe da se dijete pronađe, otkako je prijavljen nestanak 26. marta - kaže Brkić.

Istakao je i da je istraga od samog starta išla u više pravaca, kao i da je MUP morao biti obazriv i profesionalan, kako u javnost ne bi izašlo nešto što bi kompromitovalo istragu.

- Ja bih ovom prilikom zamolio sve učesnike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesi javnu riječ koja se čuje da se vode saopštenjima koje izdaje MUP. Molim javnost da ne podliježe lažnim vijestima i proizvoljnim zaključcima, već da vjeruje policiji. Neumorno tražimo tijelo Danke Ilić - rekao je Brkić gostujući na Happy TV.

Brkić je istakao da neumoran rad MUP-a neće prestati, kao i da se sprovode intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotske rijeke i Lazareve pećine.

- Moram da kažem da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima gdje ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni se osjećaju sa patnjama ove porodice i imaju djecu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost - rekao je Brkić i dodao:

Teorija "nema tijela, nema djela" pada u vodu, objašnjava dr. Brkić, jer policija već ima dovoljno dokaza da se osumnjičeni Dejan Dragijević i Srđan Janković osude.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:53