/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA SNIJEG, OLUJA
26/11/2023 u 23:57 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Snijeg okovao Srbiju: Vojska pomaže u pružanju pomoći građanima

Bez struje je 24 sata bilo i oko 500 domaćinstava u okolini Kraljeva ka Goču, na kojem je palo 40 centimetara snijega

Prvi snijeg već je zadao probleme gradovima širom Srbije, prenosi N1.rs. Najteža situacija je u brdsko-planinskim predjelima, jer su stotine domaćinstava bile bez struje i više od 24 sata.

Jedinice Vojske Srbije stavljene su u stanje pripravnosti za podršku civilnim vlastima u opštinama pogođenim olujom, prenosi B92.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su u radu svih štabova za vanredne situacije koji koordiniraju aktivnosti na pružanju pomoći građanima u ugroženim opštinama, prije svega na području Babušnice, Ivanjice, Nove Varoši, Svrljiga, Sjenice, Vranja i Vranjske Banje.

Na zahtjev štabova za vanredne situacije, radna grupa sa inžinjerijskom mašinom Treće brigade kopnene vojske već je poslata u Babušnicu, dok je u Svrljig upućena pomoć motornim vozilima.

- Situacija je dosta komplikovana, jer je u prethodna dva dana pala velika količina snijega koja je izazvala havarije na elektromreži. Pored toga, zavejani su, odnosno neprohodni mnogi putni pravci na lokalu -  izjavio je Muhin Mujaguć, predsjednik opštine Sjenica.

Zbog teškog snijega, grane i drveća su pali na dalekovode. Najviše je kvarova na elektromreži na potezu od Ivanjice ka Novoj Varoši.

Ali, nisu samo ruralna područja ugrožena.

Obronci Goča, kao i sama planina od sinoć ponovo imaju struju. A ova informacija je veoma bitna za roditelje čija djeca borave u Dječjem odmaralištu Goč. Oko 280 mališana se nalazi u paviljonima ovog odmarališta. Iz rukovodstva kažu da panike nije bilo, jer su radili agregati.

Bez struje je 24 sata bilo i oko 500 domaćinstava u okolini Kraljeva ka Goču, na kojem je palo 40 centimetara snijega.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jul 2024 05:33