Popović / - FOTO: KURIR TV, JUTJUB
16/01/2023 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Udovica Olivera Ivanovića: I dalje vjerujem u pravdu i da ćemo doći do istine

Poražavajuće što se ni posle pet godina ne znaju počinilac ni nalogodavac, kazala je Milena Popović

Udovica lidera lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija i pravda” Olivera Ivanovića ubijenog prije pet godina u Kosovoskoj Mitrovici, Milena Popović Ivanović izjavila je da je poražavajuće što se ni posle pet godina ne zna ko je počinio ubistvo, kao ni ko je nalogodavac.

Prošlo pet godina od ubistva Olivera Ivanovića

- Još strašnije od toga je što mi se čini kako vrijeme prolazi da se sve više udaljavamo od potencijalne istine koju treba da dobijemo. Ja i dalje vjerujem u pravdu i verujem u to da ćemo konačno da dođemo do istine i imena ljudi koji su prije svega naložili ovo ubistvo - kazala je Popović Ivanović za Tanjug.

Na pitanje da li ima neke informacije o ubistvu koje će podijeliti sa državnim organima Srbije ili na suđenju koje se odvija u Prištini,  Popović Ivanović podsjeća da je njeno svjedočenje odloženo.

- U jednom od dva termina na suđenju u martu ili februaru iznijeću svoja saznanja. Nadam se će to pomoći da se ubice privedu pred lice pravde. Imala sam poziv da 11. januara svjedočim u Prištini, međutim zamolila sam da se odloži zbog trenutne političke sutucije na Kosovu i Metohiji koja nije nimalo prijatna - kazala je ona 

Istakla je da nema povjerenja u pravosudni sistem kosovskih institucija, zbog suđenja koja se stalno odlažu i toga što je istraga nekoliko puta pokretana.

- Imamo promjenu tužioca. To govori o tome da neko želi da prolongira tu istragu iz nekog razloga. Daću iskaz, nadam se da će to pomoći da se ubice pronađu - dodala je ona. 

Na pitanje koliko joj znači podrška državnog vrha Srbije budući da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prisustvovali pomenu, ističe da joj podršku pružaju stalno, kao i sinu Bogdanu.

- Podršku nam pružaju tokom čitave godine i ne samo meni nego i Bogdanu. Drago mi je što smo danas u ovolikom broju svi odali počast Oliveru - zaključila je Popović Ivanović. 

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa ujutru 16. januara 2018. godine ispred sjedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Sahranjen je 18. januara godine, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:15