/ - FOTO: UNSPLASH - STEFAN KOSTIć ZASTAVA SRBIJE, SRBIJA
01/03/2024 u 20:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Upozorenje za Srbiju: Biće posljedica u evrointegracijama zbog neusklađivanja sa spoljnom politikom EU

Srbija se nije uskladila ni sa jednom odlukom Evropske unije koja se odnosi na miere protiv Rusije, kao odgovor Brisela na agresiju protiv Ukrajine

Evropska unija upozorila je Srbiju da slijede posljedice u procesu evropskih integracija, zbog toga što se ne usklađuje sa njenom spoljnom politikom, prenosi Nova.rs.

Portaprol Evropske komisije Erik Mamer istakao je da je usklađivanje sa spoljnom politikom jedan od osnovnih zahtjeva za svaku državu čiji je cilj članstvo u EU.

- Usklađivanje je dio procesa pristupanja. Jasno je da postoji posliedica zbog neusaglašavanja sa stavovima EU, jer je to osnovni uslov da jedna država postane članica Unije, a članstvo u EU je jedan od strateških ciljeva Srbije - rekao je Mamer, prenosi RSE.

Srbija se nije uskladila ni sa jednom odlukom Evropske unije koja se odnosi na miere protiv Rusije, kao odgovor Brisela na agresiju protiv Ukrajine.

Pored toga, nije se uskladila ni sa izjavom EU koja se odnosi na smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, u kojoj se ocienjuje da odgovornost za njegovo ubistvo snose predsiednik Vladimir Putin i ruske vlasti.

Posliednji klaster u pristupnim pregovorima Srbija je otvorila u decembru 2021. godine, dva mieseca prije invazije Rusije na Ukrajinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:34