Горан Весић / - FOTO: N1
19/06/2022 u 22:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Весић тражио мјесто премијера, нова функција све извјеснија

Желио је позицију предсједника владе, али то није могуће да добије. Тек после тога је рекао да сагласан и са овим предлогом. Вучић има друге фаворите за ту позицију - напомиње саговорник Нове

Одлазећи замјеник градоначелника Београда, Горан Весић, неће чекати дуго на нову функцију. Према информацијама дневног листа “Нова”, Весићу ће бити понуђено мјесто првог потпредсједника Владе и министра грађевинарства и саобраћаја, иако је његова првобитна жеља била да добије мјесто премијера.

Након што је на сједници Предсједништва Српске напредне странке одлучено да Александар Шапић буде нови градоначелник Београда, ангажман Горана Весића у Старом двору је окончан. Истог момента почеле су спекулације каква ће у будућности бити Весићева улога.

Извори дневног листа “Нова” из владајуће партије наводе да ће Весић сасвим сигурно добити функцију у извршној власти, те да се Александар Вучић неће одрећи једног од својих најоданијих сарадника.

- Раније се помињала и могућност да Весић постане директор предузећа ‘Београдски метро и воз’, али се од те идеје брзо одустало. Чим је постало јасно да ће Шапић постати нови градоначелник, Весићу је понуђено мјесто у извршној власти - наводи наш саговорник.

Иако ће последњу ријеч о Весићевом даљем ангажману дати Вучић, већ сад су познате опције које му су му на располагању, истичу наши извори.

- Он ће свакако имати функцију у новој влади. Предлог је да то буде мјесто министра грађевинарства и саобраћаја, уз позицију првог потпредсједника - објашњава наш саговорник и додаје да је Весић најпре тражио да буде премијер.

- Желио је позицију предсједника владе, али то није могуће да добије. Тек после тога је рекао да сагласан и са овим предлогом. Вучић има друге фаворите за ту позицију - напомиње саговорник Нове.

Подсјетимо, Предсједништво СНС је предложило да замјеница градоначелника Београда буде Весна Видовић, те ће тако она преузети Весићеву функцију у граду. На молбу новинара да прокоментарише ову одлуку, његова страначка колегиница Ана Брнабић је рекла да се нико из СНС-а није "вјенчао за функцију".

- Тако да је потпуно у реду да људи буду на одређеној функцији и раде неки посао и онда да не раде тај посао и не буду на тој функцији - рекла је Брнабић и додала:

- Можда ће бити на некој другој функцији, а можда неће и то је потпуно природно - навела је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:55