Polomljen izlog Prajd info centra / - FOTO: BEOGRAD PRAJD
07/01/2024 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Beograd: Polomljen izlog Prajd info centra, snimljen počinilac

Zahtijevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što prije pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mjere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili, navodi se u objavi Prajd info centra

Po prvi put poslije pet godina, danas, na Božić, u potpunosti je polomljen izlog Prajd info centra u Beogradu. Kamera je snimila počinioca, a taj snimak objavljen je na Tviter nalogu Beograd prajda.

- Ovo je poruka LGBT+ ljudima u Srbiji da ne postoji dan u godini kada smo bezbjedni i da smo i tokom praznika na meti onih koji nas mrze i žele da nas obesprave, natjeraju da se krijemo i poruče nam da nema mjesta za nas - objavljeno je na stranici Prajd info centra.

Iz ove organizacije podsjećaju da napadači na Prajd info centar do sada nikada nijesu bili procesuirani, niti je bilo ko od napadača bio osuđen za napad, iako je Prajd Info Centar uvek posjedovao snimke napada sa nadzornih kamera.

- Zahtijevamo od Tužilaštva i policije da ovaj napad shvate ozbiljno i što prije pronađu počinioca, kao i da preduzmu adekvatne mjere kako se ovakvi napadi ne bi ponovili.Predstavnici vlasti moraju što prije da ispune sve zahtjeve Beograd Prajda, kako bi se javnosti poslala poruka da LGBT+ osobe nijesu građani drugog reda - navodi se u objavi Prajd info centra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:21