- SKRINšOT - VUčIć / - - SKRINšOT - VUčIć
21/05/2024 u 22:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Vučić: Molim grčku braću i prijatelje da budu uzdržani

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je Grčku da u petak bude uzdržana na glasanju o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija.

Njemačka ima uvodnu riječ na sjednici GS UN - moguće da i Grčka glasa za rezoluciju o Srebrenici

- Vjerujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv - napisao je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Predsjednik Srbije vjeruje da Grčka možda ipak neće glasati za rezoluciju.

- Radili smo naporno i imamo mnogo prijatelja. Mnogima je teško i mnogi su pod velikim pritiskom. Pojavile su se vijesti kao da je sigurno da će Grci da glasaju za rezoluciju. Ja ne verujem u to, ja vjerujem u naše grčke prijatelje vjerujem u našu grčku braću i vjerujem u mnoge druge da će pokazati svojim glasom koliko poštuju svoje srpske prijatelje i pozivam ih da budu uzdržani, znam da ne mogu da budu protiv - naveo je Vučić u videu objavljenom na Instagramu i dodao:

- Hvala svima u našoj zemlji, u našoj Srbiji. Pozivam sve naše prijatelje da podignu glas u zaštitu malih slobodarskih naroda koji nemaju veću zaštitu od Generalne skupštine UN. Hvala svim građanima Srbije na ogromnoj podršci, i kao što rekoh nema nazad, iza nas je samo Srbija. Tako da - pobijediće Srbija!

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 07:22