Aleksandar Vučić / - SCREENSHOT INSTAGRAM
17/02/2024 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Spremni smo da uvažimo preporuke ODIHR i OEBS o izborima

Naveo je da je „ponovo pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na sastancima tokom Mihnenske konferencije o bezbjednosti bilo riječi i o preporukama ODIHR-a i OEBS-a o izborima u Srbiji, navodeći da su oni bili "civilizovani i pristojni", prenosi N1.rs.

Vučić je u Minhenu rekao novinarima iz Srbije da je na tim sastancima ponovio stav da je Srbija uvjek spremna da o tome razgovara i da preporuke uvažava.

- To je bilo urađeno, rekao bih, na vrlo civilizovan način, za razliku od nekih batinaša koji misle da kako se ponašaju u svojoj kući, da tako mogu da se ponašaju i prema Srbiji, što, kako bi rekli na jugu Srbije – neće da može - rekao je Vučić.

Vučić je danas objavio na Instagramu da je Janu Borgu, predsjedavajućem Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) rekao da su decembarski izbori u Srbiji bili „demokratski i transparentni“ i da s pažnjom očekuje Konačni izvještaj Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o tim izborima.

Naveo je da je „ponovo pozvao Vladu Srbije da ozbiljno sagleda sve preporuke ODIHR i OEBS za buduće izbore“ i istakao da je „dosadašnja saradnja sa ovom organizacijom bila izuzenta i značajna za reformski put Srbije, na kojem i dalje ozbiljno radimo“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:24