Александар Вучић / - РТС
29/09/2023 u 18:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Vidio sam izjavu Radoičića u skraćenoj verziji, moraće neka pitanja da se postave

Siguran sam da organi moraju da postavljaju pitanja, da li će tužilac da ga goni to nije pitanje za mene, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjavu Milana Radoičića "vidio u skraćenoj verziji" i ponovio da će on morati da se odazove pozivu državnih organa.

- Tek ću da pročitam pismo. Siguran sam da organi moraju da postavljaju pitanja, da li će tužilac da ga goni to nije pitanje za mene. Prvo ide po proceduri, to je ono što znam, ako je neko mislio da će on da bježi ili da se krije. On se time ponosi, ne mislim da neko ima pravo nekoga da ubije, moraće neka pitanja da se postave, možda nije učestvovao u tom dijelu, to je pitanje za tužilaštvo. Znam da policija mora da prikupi informacije, pa dolazi tužilac koji donosi odluku - rekao je Vučić.

Podsjetimo, doskorašnji potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je na sebe cjelokupnu odgovornost za dešavanja u selu Banjska na sjeveru Kosova, navedeno je u izjavi koju je medijima pročitao njegov advokat Goran Petronijević.

(VIDEO) Šta je sve zaplijenjeno tokom današnje operacije na sjeveru Kosova

Vučić je dodao i da je razgovarao sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom.

- Ne lak razgovor sa Blinkenom, nekoliko stvari oko kojih smo se saglasili, nekoliko oko kojih nismo. Potrebna je deeskalacija, veća uloga Kfora, Srbija će tu ulogu uvijek podržati, voljeli bismo da je ona isključiva posebno na sjeveru, negirao sam neistine koje govore o najvišem stepenu borbene gotovosti naših snaga, što nisam potpisao, a nismo se saglasili o prirodi onoga što se dogodilo, posebno vezano za kosovski suverenitet. Na pitanje odakle nam priče, ne želim da govorim o tome, ali ne želim da bilo šta sakrivam, mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica hladnokrvno likvidirana. Predali se, a onda su sa male udaljenosti likvidirani - istakao je predsjednik Srbije.

Kaže i da je američki sekretar govorio i o mogućim mjerama „ako se ne budemo ponašali na odgovarajući način“.

- Ja sam rekao vi ste sila, ja sam protiv toga, to je loše. Moramo da se držimo istine - rekao je.

Radoičić priznao da je organizovao grupu u Banjskoj

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. decembar 2023 11:21