/ - ALEKSANDAR VULIN/ - MUP SRBIJE
12/04/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Ne znamo gdje je Zvicer, imao je lažne pasoše više zemalja

Nekadašnji direktor Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin izjavio je da srpske službe bezbjednosti ne znaju gdje se nalazi jedan od vođa "kavačkog" kriminalnog klana Radoje Zvicer. Dodaje da je on imao lažne pasoše više balkanskih zemalja.

- Imamo ideje, ali ne znamo gdje se nalazi. Činjenica da Zvicer nije uhapšen, a mi smo izdali sve potjernice i dokazali sva djela, ne govori o tome da ga mi nijesmo našli - on je bio u Crnoj Gori kada smo hapsili (Veljka) Belivuka i (Marka) Miljkovića, već govori o službama koje su ga spasile, odvele na sigurno zato što im treba za nešto - naveo je Vulin za televiziju Pink.

Kazao je da su srpske službe pratile Zvicera u "nekim drugim zemljama" u kojima je, kako tvrdi, imao "obezbjeđenje i državnu zaštitu", piše Pink.rs.

Belivuk i Miljković pričali ko im je omogućio da pređu granicu: Zabranu ulaska u Crnu Goru skinuli Vulin i Vuјačić?

Podsjetio je na to da je Zvicer imao više pasoša zemalja u regionu, među kojima je bio i originalni srpski, koji mu je, pod lažnim imenom, izdala jedna policijska uprava.

- Zvicer je imao bosanski pasoš, srpski, slovenački. Ko zna koje je još pasoše imao. Mi smo u to vrijeme procesuirali izvjesne policajce jedne Policijske uprave u Vojvodini koji su mimo zakona i pod drugim imenom (Zviceru) izdali originalni pasoš - rekao je Vulin.

Komentarišući prepisku vođa "kavačkog" klana na "Skaj" telefonima, u kojoj Zvicer navodi da "samo oni mogu da ‘obale‘ (predsjednika Srbije Aleksandra) Vučića", Vulin je naveo da ta opasnost nije prošla i da državni organi moraju da vode računa o tome.

Radojke Zvicer, jedan od vođa "kavačkog" kriminalnog klana je u bjekstvu već nekoliko godina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:38