Kruzer Sun Princess / - FOTO:D.S.
11/04/2024 u 07:48 h
D. S.D. S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američki „Sun Princess“ otvorio kruzing sezonu u Baru

U Luku Bar jutros je uplovio megakruzer „Sun Princess“ američke kompanije “Princess Cruises” kojim je u grad pod Rumijom doputovalo 4170 turista i 1623 člana posade. Riječ je o najvećem kruzeru do sada koji je uplovljavao u crnogorske luke.

Prvo uplovljavanje mega kruzera „Sun Princess“ ozvaničilo je početak ovogodišnje kruzing sezone u Baru. „Sun Princess“ je najveći  kruzer  koji je do sada uplovio u crnogorske vode. Planirano je osam uplovljavanja „Sun Princess“ u Luku Bar.

Danas  u 11 časova će biti organizovan prijem na kruzeru za zvaničnike i novinare.

Megakruzer „Sun Princess“ je novi brod od 177.882 tona, dugačak 345 metara. Kapacitet broda je 4.300 putnika, o čijoj ugodnosti putovanja brine 1.150 članova posade. Ukupno ima 21 palubu.

Izgrađen je u brodogradilištu korporacije Fincantieri. Megakruzer „Sun Princess“ je najveći brod ikada izgrađen u Italiji, kao i prvi brod za krstarenje s pogonom na LNG koji je ikada izgradio Fincantieri.

Megakruzer „Sun Princess“ ima  gaz 8,9 metara, a na gatu kompanije Port of Adria megakruzer će biti vezan do 18 časova kada je planirao isplovljavanje.

Počela kruzing sezona u Kotoru: Najavljen dolazak 490 brodova sa preko 700 hiljada putnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:54