Belgijski mediji u Crnoj Gori / - NTO
23/04/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Belgijski mediji u Crnoj Gori: Zaslijepljeni ljepotom naše zemlje

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u cilju promocije destinacije na tržištu Belgije, organizovala studijsku posjetu belgijskih medija, koja je trajala od četvrtka do ponedjeljka.

Riječ je o predstavnicima više štampanih medija, među kojima su De Zondag, Papillio, zatim Markant Magazine, Het Nievwsblad i N/A Magazine, koji ukupno imaju oko tri miliona čitalaca i veliki uticaj na čitalačku publiku širom Belgije.

Tokom boravka u destinaciji belgijski novinari su obišli veći dio Crne Gore, počevši od Kolašina i Nacionalnog parka Biogradska gora, preko Skadarskog jezera, do vinskog podruma Šipčanik i primorja.

Prema njihovim riječima, svaki dio Crne Gore nudi nešto jedinstveno i autentično, a slikoviti pejzaži i bogata gastronomska ponuda su upotpunili doživljaj putovanja.

Novinarka magazina zabavnog karaktera – Markant, koji izlazi četiri puta godišnje, Brigitte Vermeulen, zahvalila je na mogućnosti da otkrije skrivena mjesta i predivne plaže i uživa u šarmantnim restoranima uz opojna domaća vina.

- Osim toga, vaše gostoprimstvo je zaista uljepšalo putovanje i osjećali smo se dobrodošlim. Jedva čekamo da se ponovno vratimo i istražimo skrivena mjesta - rekla je Vermeulen.

Novinari su imali priliku da obiđu Stari grad Bar, Sveti Stefan i Budvu, te otkriju čari kotorskog Starog grada i Perasta, a putovanje su završili obilaskom Cetinja i Lipske pećine.

image

Belgijski mediji u Crnoj Gori

- NTO

- Tokom cijelog putovanja novinari nijesu krili oduševljenje prirodnim ljepotama Crne Gore, kao i veoma raznovrsnom turističkom ponudom - navodi se u saopštenju.

Novinarka belgijskog porodičnog magazina, Het Nieuwsblad koji ima preko milion čitalaca, Jolien Pollet, vidno je impresionirana predjelima Crne Gore i ponudom aktivnosti koje mogu zadovoljiti sve članove porodice, od avanturističkih izleta do opuštajućih trenutaka na plažama.

- Zaslijepljena sam ljepotom Crne Gore, kontrastom između juga i ušuškanog sjevera. Najveći utisak na mene je ostavilo krstarenje Skadarskim jezerom gdje sam prvi put doživjela neopisiv mir i tišinu prirode, okružena bujnom vegetacijom - navela je Pollet.

Predstavnici prestižnih belgijskih medija su zaključili da Crna Gora nudi nezaboravno iskustvo za svakoga, bez obzira na interese i preferencije putnika. Oni su saglasni da Crna Gora ima jedinstvenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnih blaga i gostoprimstva.

Pored NTO, svoju podršku u organizaciji studijske posjete dale su lokalne turističke organizacije Bara, Kolašina, Cetinja, Kotora, Nacionalni parkovi Crne Gore, hotel Bianca Resort&Spa, Ami hotel, Hyatt Regancy Kotor Bay Resort, hotel Budva, hotel Conte, vinski podrum Šipčanik i Lipska pećina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 11:32