CRNA GORA / - FOTO: SHUTTERSTOCK
04/03/2024 u 18:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanski medij nahvalio Crnu Goru: Zadivljujući pejzaži, prekrasne plaže i jeftino pivo

Crna Gora je "spremna dočekati novi val turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova izravna linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Gatwick i aerodrom Luton takođe će nuditi letove za ovaj obalni grad"

Britanski The Sun nedavno je objavio tekst o Crnoj Gori, poručivši kako je Britanci često zanemaruju kao destinaciju, a zapravo ne bi trebali.

Tekst je nastao povodom uvođenja novih letova za Crnu Goru. Oni navode da Britanci gotovo zanemaruju Crnu Goru, uprokos zadivljujućim pejzažima, prekrasnim plažama i vrlo jefinom pivu.

Kako su objavili, Crna Gora je "spremna dočekati novi val turista iz Velike Britanije", jer se pokreće nova izravna linija iz Bristola za Tivat. Bristol će ujedno postati i treći grad koji je povezan s Tivtom, a londonski Gatwick i aerodrom Luton takođe će nuditi letove za ovaj obalni grad.

- Tivat je dom slikovite luke, kao i pećina, jezera i planinskih staza. Gliseri napuštaju zaliv svaki dan kako bi odveli ljude u istraživanje morskih pećina, dok barovi u gradu poslužuju pivo za oko dvije funte - napisali su.

Naveli su i da je Tivat takođe pogodna baza za ljude koji žele istražiti ostatak zemlje, koja je dom nekim nevjerovatnim prirodnim mjestima, povijesnim gradovima i plažama.

- Među glavnim odredištima u Crnoj Gori je Kotor, sa svojim zapanjujućim reflektirajućim zalivom koji se nalazi pored fascinantnog starog grada poznatog po svojim krivudavim ulicama i romaničkim crkvama. Na drugim mjestima, stari grad Stari Bar nalazi se smješten među brdima u podnožju planine Rumije - istakli su.

Osim toga, za posvetu su izdvojili i Sveti Stefan, kojeg su posjetile brojne slavne ličnosti, gdje su izdvojili Merlin Monro, Breda Pita i princezu Margaret. Istakli su da su crnogorske obale posjetili i članovi kultnog benda Roling Stons te Madona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 07:51