/ - SRDJAN BOLJEVIC
02/06/2023 u 16:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Britanski novinar o Crnoj Gori: Zemlja zadivljujuće prirodne ljepote

Riječ je o novinaru dnevnog lista The Sunday Times, koji će kroz reportaže predstaviti prirodne ljepote i brojne mogućnosti koje nudi Crna Gora

Britanski novinar Mark Curtis Raleigh boravio je u studijskoj posjeti Crnoj Goru, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Riječ je o novinaru dnevnog lista The Sunday Times, koji će kroz reportaže predstaviti prirodne ljepote i brojne mogućnosti koje nudi Crna Gora.

- Dnevni list dostiže do 1,5 miliona čitalaca, te se očekuje da će objavljeni članci, kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji naše zemlje kao turističke destinacije - rekli su iz NTO-a.

Raleigh je prvi put u posjeti Crnoj Gori, a prema njegovim riječima, ovo je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote, koja ima predivna jezera, rijeke i planine.

- To je zemlja zadivljujuće prirodne ljepote – posebno mislim na predivna jezera, rijeke i planine. Smatram da je kontrast između juga i sjevera fascinantan, a na ovakvo gostoprimstvo ljudi nisam naišao na svojim dosadašnjim putovanjima u druge zemlje - kazao je Raleigh.

Tokom boravka u destinaciji, Raleigh je imao priliku da posjeti Žabljak i Bar, te da se oproba u aktivnostima kao što su rafting Tarom i zip line.

- Rafting u klisuri Tare bio je vrhunac i nezaobilazan je za porodice koje preferiraju aktivni odmor, a uz to bih svakako preporučio i zip line odakle se pruža nevjerovatan pogled na guste šume i kristalnu rijeku. Našim čitaocima ću preporučiti da probaju i tradicionalne specijalitete, kako bi stekli kompletan doživljaj o Crnoj Gori - dodao je Raleigh.

U okviru putovanja po Crnoj Gori, imali su priliku da uživaju u krstarenju Skadarskim jezerom, a upoznavanje sa bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta je, kako smatra, nevjerovatno iskustvo.

- Osjećao sam se tako smireno dok smo krstarili jezerom, kao da sam se povezao sa prirodom na neki drugačiji način. To je definitivno mjesto o kojem ću pisati i koje ću preporučiti svim ljubiteljima prirode i avanture - zaključio je Raleigh.

Podršku u organizaciji studijske posjete dali su strateški partner NTO-a – turistička agencija Gold travel, lokalne turističke organizacije Bara i Nikšića, kao i Nacionalni parkovi Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:42