Herceg Novi - Škver / - FOTO: ž.B.
13/04/2024 u 14:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dobra predsezona u Herceg Novom

Na hercegnovskoj rivijeri prva polovina aprila prolazi u znaku bolje turističke posjete u odnosu na prošlu godinu.

U hercegnovskoj Turističkoj organizaciji (TO) su evidentirali 7,25 hiljada prijavljenih gostiju, što je šest odsto više u odnosu na prošlu godinu. Stranih je 6,66 hiljada, a domaćih 583, prenosi MINA.

- Otvorena su 23 hotelska zdanja i u njima je smješteno 5,25 hiljada gostiju, dok se za individualni smještaj opredijelilo skoro dvije hiljade posjetialca - rekla je za Novski portal Natalija Terzić iz PR i marketing službe TO Herceg Novi.

Ona je navela da u hotelima prednjače turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Izraela, Srbije i Francuske, dok u privatnom iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Rusije i Ukrajine.

Katić za "Dan": Realizuјemo broјne proјekte, cilj je da Herceg Novi bude turistička metropola Mediterana

- Za nastavak predsezone najave su dobre, počevši već od kraja aprila - rekla je Terzić.

Takođe, vlada i veliko interesovanje za sezonu, pa su očekivanja da će ona biti bolja od prošlogodišnje.

- Bukinzi su već počeli. Nakon promotivnih aktivnosti koje je TO Herceg Novi radila od januara, digitalnim kanalima i nastupuma na sajmovima u Ljubljani, Zagrebu, Banja Luci i Beogradu, zatim Madridu, Rigi, Pragu i Berlinu, očekivanja su da će ljetnja turistička sezona biti uspješna, s obzirom na povratne informacije koje ukazuju na povećano ineresovanje gostiju sa emitivnih tržišta - dodala je Terzić.

Za ovu godinu, promotivne aktivnosti TO bile su, kako dodaje, intenzivne.

U ponudi je bio smještaj, ali i zanimljivi sadržaji koje Herceg Novi kao destinacija nudi, počevši od brojnih festivala i manifestacija, ponude u zaleđu grada i na poluostrvu Luštica, kada je riječ o aktivniom turizmu.

- Promovisane su i istorijske znamenitosti, kao i grad kao luksuzna destinacija, zahvaljujući rizortima i hotelima visoke kategorije. U tom smislu, Herceg Novi se sve više prepoznaje i kao interesantna destinacija za luksuzna vjenčanja - dodala je Terzić.

TO Herceg Novi promotivne aktivnosti nastavlja u Sarajevu na Međunarodnom sajmu turizma od 25. do 27. aprila i istovremeno na Sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini.

U toku su i pripreme za Road show kampanju i nastup na Beogradskom Manifestu u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) i ostalim lokalnim turističkim organizacijama Crne Gore.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:03