/ - FOTO: RTV HN
20/07/2023 u 20:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Herceg Novi: Turistički vozić isključen iz saobraćaja, nije imao dozvolu

Kontrolom je utvrđeno da vlasnik turističkog voza ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju

Turistički vozić, koji je saobraćao od Kumbora do Bijel, isključen je sinoć iz saobraćaja, pošto ne postoji licenca za obavljanje prevoza putnika.

To je za RTHN saopštila načelnica Službe za inspekcijske poslove Marija Bošković.

- Shodno svojim nadležnostima i ovlašćenjima komunalni ispektor je isključio turistički voz iz saobraćaja. U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, biće donijeto i rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti, a podnijeće se i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred sudom za prekršaje. Kontrola je izvršena uz asistenciju Centra bezbjednosti Herceg Novi, kao i Službe komunalne policije- navela je Bošković.

Kontrolom je utvrđeno da vlasnik turističkog voza ne posjeduje odgovarajuću dokumentaciju.

- Utvrđeno je da vozić ne posjeduje nikakvu dokumentaciju za obavljanje prevoza putnika. Prvenstveno iz naše nadležnosti odnosi se na licencu za javni prevoz putnika, te je iz tog razloga ovaj voz isključen. Svakako da turistički vozić predstavlja i određenu atrakciju ali uz potrebnu dokumentaciju, a prvenstveno se to odnosi na bezbjednost putnika. Ukoliko bi ovaj voz i posjedovao potrebnu dokumentaciju i koliko bi to bilo propisano opštinskim odlukama, ne bi bilo problema da saobraća na ovoj dionici- saopštila je Bošković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:00