Budva, panorama / Arhiva
08/05/2023 u 12:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvati odvraćaju turiste: Preporučuju Budvu za ljetovanje

Savjet građanima Hrvatske je da potraže letove iz Zagreba, Zadra i Splita, ali i Budimpešte, Ljubljane i Venecije, a kao predloge povoljnijih opcija za ljetovanje ove sezone navode Bugarsku, Albaniju, Crnu Goru, Kipar i Portugal

U potrazi za ljetovanjem koje vas neće "nokautirati" po džepu, predlažemo vam neke destinacije, nježne prema budžetu.

Kako piše Punkufer, iako treba nešto više para potrošiti i na putovanje, zahvaljujući povoljnim avio-kartama, za neke od njih let, ipak, može koštati manje od trajekta koji vodi na hrvatska ostrva.

Savjet građanima Hrvatske je da potraže letove iz Zagreba, Zadra i Splita, ali i Budimpešte, Ljubljane i Venecije, a kao predloge povoljnijih opcija za ljetovanje ove sezone navode Bugarsku, Albaniju, Crnu Goru, Kipar i Portugal.

Nedjelju dana hotelskog smještaja možete platiti čak upola manje, nego što je slučaj sa ostrvima Hvar ili Brač, ali i gradovima poput čuvenog Dubrovnika, koji godinama važi za najskuplju hrvatsku lokaciju u sezoni.

Na osnovu podataka sa stranice Numbeo.com, hrvatski portal je dalje napravio i poređenje cijena hrane i pića u ovim zemljama.

Dubrovnik

Ručak u jeftinom restoranu - 9,30 eura; ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga - 46,61 euro; kapućino - 2,01 euro; veliko pivo - 3,33 eura; nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu - od 1.000 eura

Bugarska, Sunčev breg

Popularno ljetovalište na Crnom moru, koje se može pohvaliti pet kilometara dugom pješčanom plažom. Zanimljivo, ali ovaj predio je nekada izgledao poput pustinje, a oživjele su ga krošnje posađenih stabala, žbunjevi i cvijeće.

Ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga: 28,37 eura

Kapućino: 1 euro

Veliko pivo: 1,57 eura

Nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu: od 260 eura

Portugal, Algarve

Inače, meka za surfere, ali portugalska pokrajina Algarve postaje sve popularnije evropsko odredište i za ljetovanje svih turista (čitaj: onih koji na plažu ne idu sa daskom).

Glavni razlog za to je što u ovom mjestu možete dobiti više za svoj novac. Plaže su mirne, pješčane, mada je krajolik pun litica i skrivenih uvala.

Ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga: 35 eura

Kapućino: 1,86 eura

Veliko pivo: 1,80 eura

Nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu: od 240 eura

Albanija, Saranda

Ksamil je albanski turistički biser, koji je Gardijan prije nekoliko godina uvrstio na listu "mjesta sa lijepim plažama, gdje nećete potrošiti mnogo para". Duž obale lako ćete pronaći restorane s dobrom ponudom i prihvatljivim cijenama, a jedna od najpopularnijih destinacija svakako je Saranda, grad na jugu zemlje, okružen morem i planinama.

Ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga: 31,48 eura

Veliko pivo: 1,80 eura

Kapućino: 1,40 eura

Nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu: od 200 eura

Kipar, Aja Napa

Najpoznatije ljetovalište na Kipru, smješteno u njegovom jugoistočnom dijelu, a za čije plaže kažu da su najljepše na cijelom ostrvu.

"Pun kufer" piše da su argumenti za ljetovanje baš na Kipru - lijepe plaže, jeftine avio-karte, uzbudljiva prošlost i ukusna hrana.

Ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga: 38,24 eura

Veliko pivo: 3 eura

Kapućino: 2,87 eura

Nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu: od 305 eura

Crna Gora, Budva

Čisto more, predivne plaže, ukusna hrana i pregršt sunčanih dana - samo su neki od razloga zašto turisti hrle u Crnu Goru, a Budva je svakako jedna od najposjećenijih destinacija.

Ipak i čari Tivta obavezno razmotrite, ukoliko baš tamo planirate letovanje.

U svrhe ovog poređenja, hrvatski portal se fokusira na Budvansku rivijeru, smještenu u centralnom dijelu crnogorske obale, na kojem se nalazi i prelijepi stari dio grada - danas zaštitini znak Budve.

Ručak za dvoje u restoranu srednjeg ranga: 40 eura

Veliko pivo: 2,60 eura

Kapućino: 1,82 eura

Nedjelju dana u hotelu za dvoje u julu: od 230 eura.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. decembar 2023 19:28