Jokić / Opština Kotor
22/11/2023 u 07:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jokić: U Kotor tokom sezone uplovilo preko 500 kruzera

Zaista je Kotor napravio ogroman iskorak naprijed što se tiče sezone. Mi ne govorimo više o sezonalnosti turizma, mi sada imamo sezonu svih 12 mjeseci, naveo je on

U Kotor je tokom turističke sezone uplovilo preko 500 kruzera, a ovaj primorski grad imao je preko milion i 260.000 ostvarenih noćenja tokom ljeta, kazao je za TVCG kazao prvi čovjek kotorske opštine Vladimir Jokić.  

- U svakom pogledu sam zadovoljan ovom godinom. Organizovali smo više od 200 manifestacija, a to znači da je skoro svaki dan bila po neka manifetacija. Pripremamo i novogodišnje praznike. Zaista je Kotor napravio ogroman iskorak naprijed što se tiče sezone. Mi ne govorimo više o sezonalnosti turizma, mi sada imamo sezonu svih 12 mjeseci, dodao je Jokić, prenosi portal RTCG.

Jokić je istakao da je posebno zadovoljan ostvarenim kapitalnim projektima. 

- Kapitalnim budžetom za sljedeću godinu planiran put kroz Gornji Grbalj, prema Donjem Grblju se radi cjevovod sa svom pratećom opremom, za Vranovići, Leševići, Pobrđe i Bigova. Uvođenjem pametnih uređaja ubrzali smo saobraćaj kroz Kotor za preko 30 procenata. Rekonstruisali smo sve sportske terene, privodi se rekonstrukcija odjeljenje pedijatrije Kliničkog centra. Privode se kraju radovi za izgradnju glavnog gradskog parka na 12.000 kvadratnih metara, a naredne nedjelje počinju radovi na izgradnji trga pijace na Svetom Stasiju, zaključio je Jokić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:25