Susret sa konzulom Rinotom / Ministarstvo
08/02/2024 u 19:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Martinović – Rinot: Ova godina može da bude rekordna po broju turista iz Izraela

Fokus ovog susreta bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju - navodi se u saopštenju resornog ministarstva

Ključni aspekti turističke sezone i unapređenje dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru, bili su jedna od tema razgovora ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića i počasnog konzula Crne Gore u Izraelu Nimroda Rinota.

- Fokus ovog susreta bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju - navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Osim toga, razgovarano je o potencijalima za poboljšanje avio-povezanosti između dvije zemlje.

- Ova godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru - kazao je Rinot i izrazio zadovoljstvo formiranjem nove vlade u Crnoj Gori, ocjenjujući da investitori iz Izraela sada osjećaju veću sigurnost i pravnu zaštićenost.

Martinović je istakao

- Saradnja između Crne Gore i Izraela je uspješna, ali je potrebno dalje unapređenjivanje - kazao je Martinović. 

Konzul je prenio podršku svoje zemlje Vladi Crne Gore, posebno ministarstvu, kao partnerima koji su usmjereni ka evropskim integracijama i NATO-u.

Sagovornici su se složili da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine.

Rinot je predložio organizovanje sastanka u Izraelu sa članovima Vlade na temu turističke sezone, što bi dodatno doprinijelo jačanju saradnje i unapređenju turističkih tokova između dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:58