/ - FOTO NTO CG
21/09/2023 u 10:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnici medija iz Luksemburga: Preporučujem svima da dođu u Crnu Goru i otkriju ovaj biser

Novinari su imali priliku da se uvjere u raznolikost koju nudi naša obala, da obiđu dijelove Starog grada u Baru, Herceg Novom, Budvi i Kotoru, ali i da se upoznaju sa ponudom savremenih dijelova primorja, poput Luštice i Porto Montenegra

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ugostila je u periodu od 16. do 19. septembra predstavnike prestižnih medija iz Luksemburga: popularni dnevni list “Luxemburger Wort”, čiji dnevni tiraž iznosi 50.000 primjeraka, zatim “Reesen” magazin za putovanja, nedjeljnik “Revue”, dnevne novine “L’Essentiel”.

Štampaju se u tiražu od preko 70.000 primjeraka, kao i predstavnicu luksemburškog turoperatora ULT, koji su imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima crnogorskog primorja.

Tokom boravka u destinaciji, obišli su Skadarsko jezero, Bar, Herceg Novi, Perast, Kotor, kao i Budvu, Lušticu i Porto Montenegro.

image
- FOTO NTO CG

“Za nekoga ko je rođen sa druge strane Jadranskog mora, ovo je bila sjajna prilika da se upoznam sa ovim dijelom obale i uživam u divnim zalascima sunca na moru. Uvijek je lijepo posjetiti primorje, ali mislim da se pravi biser ove zemlje krije u planinama, daleko od uobičajenih turističkih tura. Preporučujem svima da dođu, angažuju vodiča i otkriju ovaj biser“,  rekao nam je Mauricio Mafei (Maurizio Maffei), novinar magazina “Reesen”, koje ima svoje elektronsko i štampano izdanje sa tiražom od deset hiljada primjeraka.

Novinari su imali priliku da se uvjere u raznolikost koju nudi naša obala, da obiđu dijelove Starog grada u Baru, Herceg Novom, Budvi i Kotoru, ali i da se upoznaju sa ponudom savremenih dijelova primorja, poput Luštice i Porto Montenegra.

“Svidjelo mi se. Prvi put sam u Crnoj Gori i najviše mi se sviđa priroda ove zemlje. Prvi dan smo čitav dan proveli u prirodi, vozili se brodom, okruženi planinama. Prva dva dana programa su na mene ostavila najjači utisak, zbog predivnog Skadarskog jezera i posjete selu Žlijebi”, podijelio je sa nama utiske novinar Žerom Bek (Jérôme Beck), predstavnik nedjeljnog magazina “Revue”, koji će reportažu iz Crne Gore na pet strana objaviti na proljeće naredne godine..

image
- FOTO NTO CG

Sa sličnim razmišljanjem iz Crne Gore odlazi i predstavnica ULT-a, na koju su naši nacionalni specijaliteti i ljubazni domaćini, ostavili takav utisak da je poželjela da svako to doživi, što je sada lako kada postoji direktna avio konekcija sa Tivtom i Podgoricom.

 “Moji utisci su zaista sjajni. Ranije sam imala priliku da posjetim okolne države, a sada da se uvjerim koliko je Crna Gora posebna. Ova predivna priroda, veličanstvene planine i čiste rijeke su nešto što svako treba da posjeti. Osim toga, hrana i vino su veoma ukusni, a svi mještani su gostoljubivi. Veoma je važno i to što su cijene ovdje pristupačne i nije skupo kao u ostatku Evrope. Zato, hajdemo svi u Crnu Goru!”, poručuje predstavnica turoperatera ULT, Ludija Hejniš (Lydia Heinisch).

Pored NTO CG, posjetu su podržali Nacionalni parkovi Crne Gore, lokalne turističke organizacije Bara, Budve, Herceg Novog i Kotora, hotel Cue, hotel Splendid, The Chedi Luštica Bay i Porto Montenegro.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. decembar 2023 12:57