Sajam u Beogradu / - TO BAR
27/02/2024 u 16:58 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TO Bar: Rekordno učešće turističke privrede na sajmu u Beogradu

Posjetioci su izrazili veliko interesovanje za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, izlete na Skadarskom jezeru, zaleđe i pješačke ture, manifestacije, atrakcije i kulturno-istorijsko naslijeđe, navode iz TO Bar

Turistička organizacija Bar je sa predstavnicima lokalne turističke privrede predstavila ponudu Barske rivijere na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, najposjećenijem sajmu turizma u regionu.

Sajam se održao u periodu od 22. 02. do 25. 02. 2024. godine.

- Zbog velikog interesovanja turističke privrede, predstavili smo ponudu destinacije na štandu od 100 kvadrata, što je do sada naš najveći izložbeni prostor na sajmu u Beogradu. Jedan je od najvažnijih događaja kada je riječ o promociji turističke ponude Bara upravo je Sajam u Beogradu - naveli su iz Turističke organizacije Bara u saopštenju za medije.

Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, iz TO Bar su naveli da gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka, ukupno ostvarenih dolazaka u 2023. godini je 20.670 i ostvarenih noćenja 115.033.

- Sa preko 20 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 86 odsto više turista u odnosu na rekordnu 2019. godinu, a ostvarili su 11.033 noćenja odnosno 92 odsto više. Gosti iz Srbije učestvovali su sa 20 odsto u ukupnoj strukturi gostiju u kolektivnom smještaju - kazali su iz TO Bar.

Nakon Sajma u Beogradu i interesovanja za našu destinaciju, u TO Bar očekuju da će pozitivan trend biti nastavljen u tekućoj godini.

Iz TO Bar su naveli da za dobru atmosferu na štandu pobrinuo se muzički duo Anđa i Slađa, a na poseban način barsku gastronomsku ponudu predstavile su Žene Bara koje su za sve posjetioce pripremile specijalitete tradicionalne kuhinje barskog kraja.

- Posjetioci su izrazili veliko interesovanje za cijene u privatnom i hotelskom smještaju, izlete na Skadarskom jezeru, zaleđe i pješačke ture, manifestacije, atrakcije i kulturno-istorijsko naslijeđe. Osim individualnih posjetilaca, turističkih agencija i operatora, štand TO Bar je privukao pažnju i brojnih medija koji su informisani o turističkim atrakcijama Barske rivijere -  dodali su iz TO Bar.

Zahvalili su se svim predstavnicima lokalne turističke privrede koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj i značajno doprinijeli promociji turističke ponude Bara.

Na sajmu su uzeli hoteli: hotel Pearl Beach Čanj, hotel Stara Čaršija, hotel Kalamper, hotel Princess, Montenegro hotel, hotel Lovćen – Sutomore, Soho city, hotel Diman, hotel Bh – Dobra Voda, hotel Pharos, Istra Besac, hotel Porto Sole, Apartmani Lara, Konoba Akustik Sutomore, Kuće Lekovića, turistička agencija Ave Tours, JP Marina Bar, JP Kulturni centar i DOO Sportski centar Topolica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 16:35