Plaža Čanj / foto: D.S.
25/07/2023 u 08:22 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Čanju pukla sezona?

Turistički poslenici ocjenjuju da je sezona daleko od rekordne

Plaža u Čanju destinacija je koja svake godine privlači sve više turista zbog svoje oko 1.100 duge plaže prekrivene najfinijim pijeskom različitih boja.

Ipak, ova sezona, najavljivana kao rekordna, daleko je od toga kažu naši sagovornici. Bliži se kraj jula a špic još uvijek nije ni počeo, privatni smještaji i neki hoteli još nisu puni.

Turistički poslenici svakako analiziraju razloge slabe posjećenosti. Neki od njih smatraju da možda plaćaju ceh podizanju cijena, ali kažu i da su morali tako uraditi zbog povećanih plata radnika i poskupljenja namirnica. Gužve ima samo u saobraćaju, kažu oni, turisti slabo troše, nema baš neke vanpansionske potrošnje...

Milan Babović, vlasnik hotela „Vila Babovićˮ, koji je i zakupac plaže „Vela Beachˮ sa plažnim barom u Čanju, kaže da ništa nije kao prošle godine.

image

Milan Babović

foto: D.S.

- Manja je popunjenost plaže i hotelskih kapaciteta. Loša je vanpansionska potrošnja. Privatni smještaj je poluprazan. Nema gužve kao ranijih godina. Jako teška i neočekivana sezona - objašnjava Babović.

Njegov kolega Branko Vukmanović, vlasnik hotela „Montenegroˮ, kaže da on tek očekuje ozbiljnije punjenje kapaciteta.

image

Branko Vukmanović

foto: D.S.

- Sada u Čanju imamo puno praznih kreveta. Radnici su i dalje problem, ja sam dobio tri radnice iz Nepala. Ako ja, recimo, imam u ovo doba godine, kraj jula, 40 praznih soba, što onda pričati o sezoni? To je, tvrdim, katastrofa. No, nadamo se boljoj popunjenosti u narednim danima. I uz sve to inspekcije redovno posjećuju hotele i naravno kažnjavaju. Nisam, istina, na bazenu imao spasioca i naravno da sam za to platio kaznu. Avioni kasne, nema usluge na aerodromima, a prije neki dan čekam sa trajekta gosta pet sati.

Kako kaže, u Čanju ima gostiju, ali su očekivali više.

- Priča se o rekordnoj sezoni, ali nije baš tako. Špica još nema. Jun i jul su podbacili. To se ove godine ne može nadoknaditi. Zarada je na minimumu. Jednostavno, nemamo sezonu kakvu bi trebalo da imamo, da ne kažem neku težu riječ - kaže Vukmanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 09:09