Podgorica  / FOTO-LAZAR RUZIC
10/04/2024 u 15:57 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ANKETA: Čitaoci "Dana" nezadovoljni učinkom vlasti u Podgorici

Građani nisu zadovoljni učinkom vlasti u Glavnom gradu za prvih godinu dana, pokazuju podaci ankete na portalu Dan.

Na pitanje kako su zadovoljni učinkom vlasti u Podgorici 155 osoba je odgovorilo da ne zna, 1,456 je nezadovoljnih, dok je zadovoljnih 677. U anketi je učestvovalo 2.288 ispitanika.
  

image

Anketa Dana

-F=OTO: DAN


Vlast u Podgorici promijenila se tačno prije godinu dana, kada je rukovođenje gradom preuzela heterogena koalicija koju predvodi Pokret Evropa sad iz čijih redova je gradonačelnica Olivera Injac i "Za budućnost Podgorice" čiji je nosilac liste bila Jelena Borovinić Bojović, koja je preuzela rukovođenje Skupštinom Glavnog grada. Do kraja 2023. godine izvršavali su budžet bivše vlasti, a ovogodišnji je projektovan na 133,4 miliona eura.

Dosadašnji učinak uglavnom je vezan za tranziciju vlasti, revizije, uspostavljanje sistema, nove organizacije uprave, konstituisanja upravljačkih organa preduzeća... Nadležnim tužilaštvima su predati brojni predmeti sumnjivih poslova prethodnika, ima i obraćanja ka Ustavnom sudu o pojedinim propisima, Skupština grada donijela je niz odluka.

Među projektima najavljuju rekonstrukciju Podgoričanke, izgradnju šetališta uz Ljubović, Moraču i Ribnicu, revitalizaciju Jusovače, izgradnju Jugozapadne obilaznice, podzemnih garaža, Ulicu Vojislavljevića, rekonstrukciju Trga Božane Vučinić...

Do sada su asfaltirali na desetine kilometara ulica, položen je kamen temeljac za višenamjenski objekat u Zagoriču, završen kružni tok na bulevaru ka Tuzima, otvoreno gradilište za prilaz Zelenici, radi se Balšićeva, Ulica Špira Mugoše...

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:43