Dritan Abazović otvorio Dane nauke i inovacija / - VLADA
30/09/2022 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović na otvaranju Dana nauke i inovanacija: IT sektor velika razvojna šansa Crne Gore

Moramo podržati ljude koji imaju kreativnost, koji pokušavaju svoje znanje usmjeriti ne samo na razvoj Crne Gore, nego i na prepoznavanje Crne Gore - rekao je premijer Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović otvorio je večeras u Podgorici manisfestaciju „Dani nauke i inovacija“ čiji je organizator Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja.

- Najveći resurs svake zemlje su ljudi, a najbolji način da se njihov resurs iskoristi jeste kroz naučno-istraživački rad i inovacije. Samo jedna inovacija da uspije Crna Gora može postati globalno poznata destinacija - kazao je Abazović.

On je izrazio uvjerenje da je među ljudima koji su inovatori u Crnoj Gori mnogo onih koji će se proslaviti u narednom periodu.

- Istina je da tome možda nismo posvetili dovoljno pažnje. Istina je da finansijski zanemarujemo nešto što je vezano ili za kulturu, ili za naučno istraživački rad. Mislim da u budućnosti moramo raditi suprotno. Moramo podržati ljude koji imaju kreativnost, koji pokušavaju svoje znanje usmjeriti ne samo na razvoj Crne Gore, nego i na prepoznavanje Crne Gore - rekao je premijer Abazović.

On je kazao da je siguran da će „Dani nauke i inovacija“ biti dobra osnova da istraživači razmijene svoja mišljenja i da će biti inspiracija drugima koji posjete karavan u nekom od crnogorskih gradova, za nove ideje i inovacije u njihovim poslovima, da bi svi zajedno uradili dobre stvari za Crnu Goru.

- Mislim da je ovo put da se okupljamo oko znanja, da nas zbližavaju nove ideje, da stvaramo novu vrijednost i da učinimo Crnu Goru prepoznatom i u ovim sektorima. IT sektor može da bude velika razvojna šansa Crne Gore. Učinili smo jedan napor da dovedemo digitalne nomade u Crnu Goru. Nismo naravno u koraku sa nekim drugim zemljama, ali Crna Gora je bogom dana za to. Svako ko želi da dođe da razvija svoje ideje u Crnoj Gori je više nego dobrodošao. Od toga ćemo svi imati koristi, učiće se naši ljudi, a u tim ljudima ćemo vjerovatno imati novu inspiraciju za naše ideje i naš razvoj - istakao je predsjednik Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:47