/ foto: lazar ružić
04/12/2023 u 11:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Shodno dogovoru sa 43. Vladom, Saudijska Arabija uplatila tri miliona eura za nauku i obrazovanje

Diplomatskim aktivnostima, jačanjem imidža Crne Gore i unapređenjem bilateralnih odnosa uspjeli smo da državi obezbijedimo ovu višemilionsku donaciju, naveo je Abazović

Bivši premijer Dritan Abazović kazao je da je Saudijska Arabija, shodno dogovoru sa prethodnom Vladom, uplatila Crnoj Gori donaciju od tri miliona eura namijenjenih za ulaganje u crnogorsku nauku i obrazovanje.

- Diplomatskim aktivnostima, jačanjem imidža Crne Gore i unapređenjem bilateralnih odnosa uspjeli smo da državi obezbijedimo ovu višemilionsku donaciju. Konačni dogovor postignut je u Njujorku, na marginama zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na sastanku sa ministrom turzima Kraljevina Saudijske Arabije, Ahmedom Al Katebom. Kako je tada planirano, novac bi trebalo da bude uložen u rekonstrukciju i nadgradnju zgrade Tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore- napisao je Abazović na društvenim mrežama.

Očekujem da Vlada pomenuta sredstva utroši na način kako je i namijenjeno.

- Ulažimo u nauku i obrazovanje zarad svijetle budućnosti i razvoja novih generacija. Dobre odluke i rezultati se lako vide, propaganda svakim danom doživljava krah- istakao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. februar 2024 18:22