/ FOTO: MUP
03/02/2023 u 09:44 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić-Onidi: Crna Gora ostaje na putu evropskih integracija

Onidi je pohvalio izbor novog nacionalnog koordinatora za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma, pranja novca i finansiranja terorizma

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se sa Olivijeom Onidijem, zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za migracije i unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji, koji je boravio u dvodnevnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova.

- Sastanku je prisustvovala i Nj.E. Oana Kristina Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i predstavnici Evropske komisije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Frontexa, EUROPOLA i nekoliko država članica Evropske unije. Ministar se zahvalio na dosadašnjoj podršci i saradnji, istakavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova uprkos svim trenutnim poteškoćama i nepovoljnim prognozama ispunjava sve svoje ciljeve i obaveze na putu ka članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji. Naglasio je da upravo ovaj sastanak šalje snažnu poruku da Crna Gora ispunjava svoje zadatke i ostaje istrajna na putu evropskih integracija- navodi se u saopštenju.

Onidi je pohvalio izbor novog nacionalnog koordinatora za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Istakao je da je impresioniran učinkom Crne Gore u oblasti pružanja privremene zaštite licima iz ugroženih ratnih područja u Ukrajini, kao i kompletnim načinom na koji su ta lica zbrinuta. Podcrtao je značaj produbljivanja saradnje sa Frontex-om kroz potpisivanje novog sporazuma o statusu.

- Naglasio je značaj usklađivanja vizne politike Crne Gore sa politikom Evropske unije u toj oblasti, kako bi se izbjegle eventualne zloupotrebe bezviznog režima, i pozdravio stopiranje prijema novih zahtjeva za program ekonomskog državljanstva. Istakao je da Crna Gora mora intenzivirati rad u oblasti finansijskih istraga, naglasivši da je u ovom segmentu naročito značajna saradnja sa EUROPOL-om- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:40