Američka ambasada / - Dan
01/03/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Američka ambasada objavila prvi program grantova u ovoj godini

Odjeljenje za medije, kulturu i obrazovanje SAD u Podgorici objavilo je poziv za dostavljanje prijedloga projekata za Program malih grantova Demokratske komisije za ovu godinu

Iz Ambasade je saopšteno da program podržava projekte koji promovišu toleranciju, različitost i inkluziju u crnogorskom društvu.

Kako se navodi, crnogorski think tankovi, organizacije civilnog društva/nevladine organizacije i druge neprofitne organizacije mogu konkurisati sa projektnim predlozima.

- Prioritetna područja su zaštita ljudskih prava i unaprjeđenje tolerancije, posebno među mladima, etničke manjine, LGBTQi prava i rodna ravnopravnost, osnaživanje žena u političkoj i ekonomskoj sferi i jačanje civilnog društva - kazali su iz Ambasade.

Oni su rekli da će u ovoj godini dodijeliti 320 hiljada USD kroz Program malih grantova Demokratske komisije, u iznosima od 25 hiljada do 50 hiljada USD.

Iz Ambasade su pozvali zainteresovane organizacije da dostave pedloge projekata do 29. aprila elektronski na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Iz Ambasade su ukazali da će, osim Programa malih grantova Demokratske komisije, ponuditi još dva programa crnogorskim neprofitnim organizacijama i medijima u ovoj godini, a koji će biti objavljeni tokom marta.

- Program podrške profesionalizaciji medija usredsrediće se na razvoj medijskih sloboda i novinarskih profesionalnih standarda u Crnoj Gori - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će program CLEAR – Počistimo korupciju iz Crne Gore tražiti predloge projekata koji pomažu borbu protiv korupcije i jačaju vladavinu prava.

Iz Ambasada su ukazali da će dodijeliti ukupno 1,12 miliona USD ove godine za projekte jačanja demokratskih institucija i civilnog društva i pospješivanje reformi neophodnih za napredak Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji i unaprjeđenje njenog kredibiliteta kao NATO saveznice.

Detaljne informacije, uputstvo za prijavu i formulare dostupni su na internet stranici Ambasade: https://me.usembassy.gov/me/poziv-za-projekte-program-malih-grantova-demokratske-komisije-za-2024-godinu/.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:29