Radomir Božović i Jakov Milatović / - KABINET PREDSJEDNIKA DRžAVE
21/02/2024 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović nakon sastanka sa Milatovićem: Sindikat ima primjedbe na predlog Vlade

Vlada ponudila prosvjetnim radnicima da im od 1. jula poveća zarade 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje za još 17 odsto neto

Glavni odbor Sindikata prosvjete nije u potpunosti zadovoljan predlogom Vlade, rekao je predsjednik Sindikata Radomir Božović.

On je to rekao nakon sastanka sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Nakon sastanka su istakli da imaju primjedbe na sporazum koji im je jutros dostavila Vlada, po kojem bi zarade prosvjetnim radnicima zarada od 1. jula trebalo da budu povećane 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

Božović je kazao da je Sindikat prosvjete dobio ponudu Vlade jutros i da će odgovor biti spreman do večeras. 

Kako je rekao, nisu ui potpunosti zadovoljni ponudom Vlade. 

(FOTO) Vlada dostavila Sporazum Sindikatu prosvjete, čeka se odgovor

- Postoji par stvari koje treba riješiti. Imamo par primjedbi na neke predloge, a vezano za zakon o zaradama u javnom sektoru - rekao je Božović.

Vlada je jutros, kako je izvijestio portal Dan, dostavila Sindikatu prosvjete Sporazum, na osnovu jučerašnjeg dogovora, po kojem će prosvjetarima zarada od 1. jula biti povećana 10 odsto bruto, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

Kako je navedeno u saopštenju, na sastanku je iskazano zadovoljstvo što su Vlada i Sindikat prosvjete nakon više od tri mjeseca napravili pomak u pregovorima.

Predsjednik Milatović je poručio da je usavršavanje svih nastavnika i poboljšanje njihovog ekonomsko-socijalnog statusa prioritet, ako želimo bolji kvalitet obrazovanja, te da je bitno da se djeca što prije vrate u školske klupe.

Predstavnici Sindikata prosvjete su, zahvalili predsjedniku što je javno branio njihovo ustavno pravo na štrajk i apelovao da je ovo trenutno pitanje broj jedan u crnogorskom društvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 10:14