/ - FOTO: PR CENTAR
07/12/2023 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Božović: Uspjeh nagrađenih studenata uzor budućim generacijama

Najbolji studenti su, kako je kazao, nezamjenjivi za zemlju, zalog su budućnosti, kojoj se nedamo

Uspjeh najboljih studenata, koji su danas nagrađeni na Univerzitetu Crne Gore budi nadu i uzor je budućim generacijama, jer su oni nezamjenjivi zalog bolje budućnosti i razvoja društva poručio je rektor Vladmir Božović, javlja PR Centar.

Kazao je da Univerzitet od osnivanja ima jasnu viziju i misiju da društvo učini boljim na različitim poljima- naučnom, obrazovnom, kulturnom.

- Međutim, svakodnevno smo suočeni sa problemima čiji je prauzrok u obrazovanju, odnosno u sistemu obrazovanja. Stoga, vaš obrazovni uspjeh, djeluje vrlo ljekovito danas, budi nadu i važan je uzor generacijama koje dolaze - poruka je Božović.

Najbolji studenti su, kako je kazao, nezamjenjivi za zemlju, zalog su budućnosti, kojoj se nedamo.

- S druge strane ne želim da vas ova ocjena sputava. Vi treba da jedan dio svog akademskog i profesionalnog usavršavanja ostvarite na najboljim obrazovnim, naučnim i umjetničkim adresama svijeta. Međutim, izraz vrhunskog patriotizma je da to što naučite i steknete tamo vratite ovoj zemlji. U tome vidim vašu odgovornost- da budete oni Prometeji koji donose i potom čuvaju vatricu znanja -poručio je Božović.

Svako usvojeno znanje je, kako je rekao, tek iskra koja rasplamsava stras za novim saznanjem....

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. februar 2024 19:31