Dragan Koprivica / - CDT
25/03/2024 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

CDT: Zainteresovana javnost da dostavi predloge za izbornu reformu

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je zainteresovanu javnost, predstavnike civilnog društva i sve građane da toj nevladinoj organizaciji dostavi predloge, mišljenja i ideje za moguće pravce buduće izborne reforme.

Izvršni direktor CDT-a Dragan Koprivica podsjetio je da je prije nekoliko dana kompletiran sastav Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, kao i da će u radu tog skupšinskog tijela učestvovati i predstavnik CDT-a.

On je kazao da CDT podržava više puta izrečen stav kopredsjednika Odbora da će njegov rad krasiti inkluzivnost i otvorenost, i da svi akteri, u okviru svog djelokruga, treba da doprinesu demokratskom dijalogu u toku izborne reforme.

- Zato, uzimajući u obzir izuzetan značaj ove teme za budućnost demokratskih procesa, želimo da, zajedno sa ostalim akterima, budemo oni koji će afirmisati potrebu da se u toku rada Odbora čuje što više različitih mišljenja i stavova - naveo je Koprivica u saopštenju.

CDT, kako je rekao Koprivica, smatra da mu je dužnost da onome dijelu javnosti, koja direktno ne učestvuje u radu Odbora, otvori kanal za posrednu vezu sa procesom, odnosno mogućnost slanja predloga i sugestija vezano za sva pitanja o kojima će se raspravljati.

CDT: Vrijeme za sveobuhvatnu izbornu reformu

- Zato pozivamo sve zainteresovane aktere da nam na e-mail adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. pošalju kratko obrazloženje (maksimalno dvije strane) teme za koju smatraju da treba da bude afirmisana u toku rada Odbora - naveo je Koprivica.

On je kazao da će, nakon analize pristiglih materijala, predložiti i organizovanje sastanka ukoliko im budu potrebna detaljnija obrazloženja podnešene incijative.

- Sve inicijative, kojima se CDT u svom dosadašnjem radu nije bavio, i za koje procijenimo da se baziraju na principima demokratskih izbora i koje se ne protive međunarodnim standardima, uputićemo Odboru i informisati ga o njima na njegovim plenarnim sjednicama - rekao je Koprivica.

On je dodao da će, ukoliko u komunikaciji sa Odborom procijene da neka od tema zahtijeva detaljniju razradu ili diskusiju, u okviru projekta “Izborna reforma u fokusu – Vrijeme je” organizovati posebne tematske okrugle stolove, podkaste ili druge načine direktne komunikacije i debate kako bi do kraja rasvijetlili sve što interesuje građane.

Korpivica je kazao da u CDT-u vjeruju da su se konačno stvorili uslovi da se u Crnoj Gori dogodi izborna reforma.

- Ukoliko stvarno bude političke volje za to, CDT će sa partnerima, pružiti posvećenu podršku radu Odbora i pokazati da je civilno društvo u Crnoj Gori konstruktivan i aktivan partner u reformskim procesima - poručio je Koprivica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:32