CEDIS donirao 10.000 eura Univerzitetu Crne Gore / - FOTO: CEDIS
15/04/2024 u 12:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

CEDIS donirao 10.000 eura Univerzitetu Crne Gore

Danas je u prostorijama Univerziteta Crne Gore, vršilac dužnosti izvršnog direktora CEDIS-a Vladimir Ivanović, uručio ček vrijedan 10.000 eura rektoru Univerziteta Crne Gore Vladimiru Božoviću povodom obilježavanja jubileja – 50 godina postojanja Univerziteta Crne Gore.

Crnogorski elektrodistributivni sistem je ovom vrijednom donacijom još jednom potvrdio odgovornost prema zajednici u kojoj posluje, te dao doprinos razvoju obrazovnog sistema naše zemlje.

- Donacija CEDIS-a, ima za cilj da podrži UCG u obilježavanju značajnog jubileja i doprinese daljem razvoju obrazovanja u zemlji. Ovo je samo jedan od primjera društveno odgovornih aktivnosti koje kompanija sprovodi kako bi podržala zajednicu i obrazovanje. CEDIS kao društveno odgovoran a kompanija prisutan je u svim oblastima važnim za crnogorsko društvo. Naročitu važnost prepoznajemo u obrazovnim institucijam gdje se pod nadzorom nastavnog kadra generacijama stvaraju stručnjaci, koji su vodeća snaga razvoja naše zemlje. Studenti svojim intelektualnim i kreativnim potencijalima predstavljaju stratešku osnovu razvoja društva, oni su nosioci znanja, ideja i informacija i naša budućnost. Zato će CEDIS kao društveno odgovorna kompanija nastaviti sa podrškom obrazovnom sistemu Crne Gore - Istakao je Vladimir Ivanović.

Zahvaljući na donaciji, prof. dr Vladimir Božović, rektor Univerziteta Crne Gore, kazao je da nije potrebno posebno naglašavati značaj najstarijeg i jedinog državnog Univerziteta za razvoj našeg društva.

- Njegovi alumnisti su decenijama razvijali crnogorska preduzeća, obrazovao je genereacije intelektualaca, bio je i još uvijek je luča naučne i istraživačke misli u Crnoj Gori - rekao je Božović.

Dodao je da su povodom ovog značajnog jubileja pokrenuli niz aktivnosti kako bi cjelokuponoj javnosti adekvatno predstavili pola vijeka rada Univerziteta.

- Naš glavni fokus usmjeren je ka centralnoj proslavi obilježavanja jubileja- Svečanoj akademiji, koja će biti održana tokom tekućeg mjeseca a na kojoj ćemo okupiti akademsku i privrednu zajednicu, državne institucije, diplomatski kor, kao i partnere iz regiona i šire. Očekujemo više od četiri stotine zvanica, zato nam donacija kompanije CEDIS u mnogome olakašava organizaciju ovog, za nas i cijelu zajednicu, značajnog jubileja. Ponosan sam na saradnju koju imamo sa CEDIS-om i vjerujem da će ona trajati i ubuduće biti još snažnija - istakao je Božović.

Podsjećamo, CEDIS od osnivanja izdvaja značajna sredstva za podršku obrazovnom sistemu, te pored današnje donacije Univerzitetu Crne Gore, pruža snažnu podršku mnogobrojnim vaspitno- obrazovnim institucijama širom Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 10:52