Čini dobro, sačuvaj energiju / - FOTO: FONDACIJA ČINI DOBRO
14/02/2024 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Čini dobro, sačuvaj energiju", akcija Fondacije "Čini dobro" i Zavoda za školstvo

Aktivnost se, drugu godinu za redom, organizuje povodom 14. februara Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta Svjetskog dana energetske efikasnosti

Fondacija "Čini dobro" u saradnji sa Zavodom za školstvo upućuje poziv obrazovno-vaspitnim ustanovama za učešće u aktivnosti "Čini dobro, sačuvaj energiju".

Aktivnost se, drugu godinu za redom, organizuje povodom 14. februara Svjetskog dana očuvanja energije i 5. marta Svjetskog dana energetske efikasnosti, a mogućnost učešća imaju obrazovno-vaspitne ustanove koje su dobitnice Zelene zastave, odnosno međunarodnog priznanja "Eko škole".

U okviru poziva "Čini dobro, sačuvaj energiju" obrazovno-vaspitne ustanove treba da dostave scenario za nastavu na temu energija/energetska efikasnost, kao i kraći izvještaj o sprovedenoj aktivnosti sa fotografijama do 07. marta 2024. godine na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Energija je jedna od oblasti kojima se bave "Eko škole". Fondacija "Čini dobro", i na ovaj način, želi pružiti podršku prosvjetnim radnicima da kroz pripremu i realizaciju aktivnosti na temu energija/energetska efikasnost razvijaju ekološku svijest kod djece i mladih. Veoma je važno da djeca i mladi shvate da svojim ponašanjem mogu i trebaju uticati na očuvanje životne sredine. Naime, gašenje svijetla kada se izađe iz prostorije, samo je jedna navika koja može uticati na uštedu energije, dok korišćenje LED sijalica doprinosi energetskoj efikasnosti. Zato je važno njihovo uključivanje u život obrazovno-vaspitne ustanove, jer se na taj način stvara osjećaj važnosti, ali i mogućnosti da oni doprinose unapređenju stanja životne sredine.

Komisija će do 26. marta odabrati tri najbolje realizovane aktivnosti vrednujući kriterijume: Inovativnost, kreativnost i originalnost; Uticaj i održivost aktivnosti; Uticaj i održivost aktivnosti; Povezanost sa kurikulumom i Scenario za nastavu, koji će biti nagrađene sa po 200 eura od Fondacija "Čini dobro".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 19:32