Kome će pripasti šume Crne Gore? / - Darko Jovović
18/01/2024 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Članovi sindikata Uprave za gazdovanje šumama i lovištima: U Upravi se rade neke zakulisne radnje

Ogromno šumsko bogatstvo Crne Gore namjerava se uzeti iz ruku ove državne uprave, ti usmjeriti na DOO preduzeće, tvrde članovi sindikata Uprave

Zakon o gazdovanju šumama i lovištima radi se na "potpuno netransparentan način" saopštili su iz Sindikata Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

- U izradi je novi Zakon o gazdovanju šumama i lovištima Crne Gore. Vidljivi i nevidljivi pisci Zakona pokušavaju osnovano sumnjamo da na potpuno netransparentan i sumnjiv način provuču Zakon koji će uticati na radno pravni status zaposlenih u Upravi, a sa druge strane taj Zakon će kao i u prošlosti sumnjamo ići na ruku raznim interesnim lobijima - tvrdi se u saopštenju.

- Ogromno šumsko bogatstvo Crne Gore namjerava se uzeti iz ruku ove državne uprave, te usmjeriti na DOO preduzeće koje se planira osnovati, a takođe jedan veliki dio zaposlenih prebaciti da rade sa rješenja na neodređeno u status ugovora o radu, odnosno u krajnje nesiguran i rizičan radni odnos - navodi se u saopštenju. 

Iako propisi nalažu da se Sindikat Uprave za gazdovanjem šumama morao pitati i u konačnom učestvovati od samog početka izrade svih nacrta propisa, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i pored obećanja, zajedno sa rukovodstvom ovog organa stihijski i netransparetno pod velikim velom sumnje su izostavili sindikat iz ovih procesa.

Kako se navodi, juče je održan sastanak predstavnika Sindikalne organizacije na čelu sa predsjednikom Dankom Milikićem sa predsjednikom Opštine Pljevlja Dariom Vranešom, gdje su se u potpunosti složili i usaglasili oko svih problematičnih pitanja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:38