Oleh Herasimenko i Aleksandar Damjanović / - BOJANA CUPIC
17/11/2022 u 13:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Damjanović-Herasimenkom: Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske odnose

Damjanović je ocijenio da nije lako razgovarati o ekonomskim i razvojnim temama dok se ukrajinski narod i država suočavaju sa mukotrpnom borbom za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sastao se sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olehom Herasimenkom.

Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske  odnose, a sastanak je bio prilika da se detaljnije  razmotre prioritena pitanja iz domena bilateralne saradnje, sa akcentom na ekonomsku. Prepoznata je moguća intenzivnija saradnja, između ostalog, u aktivnostima koje bi bile usmjerene na ubrzavanje potpisivanja više sporazuma, među kojima i Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja čija je priprema u toku.

image

Herasimenko i Damjanović

- BOJANA CUPIC

- Ministar Damjanović je takođe ocijenio da nije lako razgovarati o ekonomskim i razvojnim temama, dok se ukrajinski narod i država suočavaju sa mukotrpnom borbom za odbranu teritorijalnog integriteta i suvereniteta. On je izrazio duboku zabrinutost i žaljenje zbog izrazito teške situacije, uz očekivanje da će se, što je moguće prije, vratiti mir u ovu, kako je kazao, tradicionalno prijateljsku državu - navode iz Ministarstva finansija.

image

Crna Gora i Ukrajina njeguju partnerske odnose

- BOJANA CUPIC

Ambasador se zahvalio kako crnogorskoj vladi tako i narodu  na podršci i slodiranosti prema ne malom broju Ukrajinaca koji su odlučili da Crna Gora, privremeno bude njihov novi dom, a neki od njih  su ovdje uspješno otpočeli svoje poslovne aktivnosti.

Prvi zvanični susret ministra Damjanovića i ambasadora Herasimenka  zaključen je očekivanjem da će se, teška situacija kojoj je izložen  ukrajinski narod uskoro okončati, kao i da  će se stvoriti uslovi da se u bliskoj budućnosti konkretnije razgovara o ekonomskim temama i jača  saradnja, u skladu sa velikim potencijalima i zajedničkim interesima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. jun 2024 21:06