Delegacija Regionalnog vodovoda / - REGIONALNI VODOVOD
04/02/2023 u 14:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Delegacija Regionalnog vodovoda na sastanku kod premijera

Predstavnici Regionalnog vodovoda Abazovića su upoznali sa opcijama i njihovim planovima za pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone

Na radnom sastanku delegacije Regionalnog vodovda sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem razmatrale su se opcije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom ljetnje turističke sezone 2023. godine, izazvane ekocidom u koritu Morače, saopšteno je iz Službe za informisanje Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje

Sastanku su su u ime Regionalnog vodovda prisustvovali predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Zoran Lakušić kao i savjetnici Miladin Radović i Saša Radulović, a u ime Ministarstva ekologije, generalni direktor direktorata za ekologiju Kemal Grbović.

Predstavnici Regionalnog vodovoda Abazovića su upoznali sa opcijama i njihovim planovima za pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone koji se sastoje od: hitne nabavke kontenjerskih postrojenja za tretman vode za piće; izgradnje dopunskog postrojena za tretman vode za piće na lokalitetu “Malo blato”; izgradnje ustave od prirodnog materijala i modelom obezbjeđivanja nedostajućih količina kroz izgrađen sistem sa Bilećkog jezera. Istaknuto je kako je za realizaciju ovih mjera i aktivnosti, koje će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, neophodan nastavak aktivnosti nadležnih državnih organa na zabrani bilo kakve eksploatacije materijala u zonama sanitarne  zaštite izvorišta "Bolje Sestre”.

- Ovom prilikom premijer je ponovio odlučnost ove Vlade da zaštiti vodoizvorište, kao i nivo nulte tolerancije na nedozvoljene aktivnost u zoni zaštite. Istovremeno je čestitao rukovodstvu Regionalnog vodovoda na dosadašnjim naporima. Takođe, obećao je finansijsku i drugu podršku ovom Društvu, u kako je ocijenio, realizaciji realnog plana aktivnosti na obezbjeđenju vode za piće za primorje u narednoj turističkoj sezoni. Na sastanku je istaknuto da na teritoriji Crnogorskog primorja turizam generiše cca 25% nacionalnog BDP-a i da uspješno organizovana sezona nema alternativu u obezbijeđivanju ekonomske održivosti Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka kod premijera, Delegacija Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Ministarstva ekologije obišla je “Deponiju DOO Podgorica” i postrojenje za tretman ocijednih voda, prvo takve vrste u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 08:26