FOTO: Vlada Crne Gore / - DJORDJE CMILJANIC
05/04/2024 u 14:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Delegaciju od 44 srednjoškolca iz Bugarske ugostili u zgradi Vlade Šćekić i Đeka

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar sporta i mladih gospodin Dragoslav Šćekić i ministar ljudskih i manjinskih prava gospodin Fatmir Đeka ugostili su danas u Vladi Crne Gore delegaciju od 44 srednjoškolca iz Bugarske.

Posjeta je organizovana u sklopu inicijative,, Omladina Crne Gore i Bugarske - most za nove mogućnosti“, koju Ambasada Crne Gore u Bugarskoj sprovodi u saradnji sa bugarskom Asocijacijom,,Catch the rainbow“.

To je bila prilika da se gosti upoznaju sa radom i nadležnostima izvršne vlasti u Crnoj Gori. U uvodnom obraćanju, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade Dragoslav Šćekić, pozdravio je prisutne i izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ugosti i razgovara sa mladim ljudima.

- Koristim priliku da najavim potpisivanje memoranduma sa Ministarstvom mladih i sporta Republike Bugarske u oblasti sporta i mladih, koji će dodatno osnažiti bilateralne odnose i otvoriti mnoge mogućnosti za razmjenu znanja, iskustava, resursa, kako bismo unaprijedili trenutno stanje u navedenim oblastima - rekao je potpredsjednik Šćekić.

- Poštovanje ljudskih prava, njihova zaštita i unapređenje visoko je na agendi Vladine politike. Crna Gora na svom evropskom putu u velikoj mjeri ima obavezu da zadrži fokus na temeljnim pravima - saopštio je ministar ljudskih i manjiskih prava, Fatmir Đeka.

Đeka je kazao da su manjinski narodi integrisani u crnogorsko društvo i važna podrška integracionim procesima Crne Gore.

Poslije uvodnih obraćanja, učenici su bili u prilici da postavljaju pitanja u vezi sa radom Vlade, ingerencijama i planom rada. Dio pitanja se odnosio na položaj i prava mladih u Crnoj Gori, obrazovanje i obrazovnu politiku i sport. 

Srednjoškolcima su uručeni Sertifikati o pohađanju Mentorskog programa, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografisanje i obilazak sale u kojoj se održavaju sjednice Vlade, gdje su potpredsjednik i ministar prisutnima objašnjavali proces donošenja odluka, kao i sam rad najvećeg izvršnog organa.

Delegaciju je pratila Nacionalna Bugarska televizija za koju su potpredsjednik Šćekić i ministar Đeka dali izjave.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 13:24