Demokratska partija socijalista / - DPS
27/02/2024 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: Vlada ignorisala godišnjicu zločina u Štrpcima

Da li je vladi i njenim ministrima važniji ručak od pijeteta prema žrtvama ovog stravičnog zločina, pitaju se odbornici DPS-a

Odbornici Demokratske partije socijalista u Bijelom Polju saopštili suda je delegacija vlade na čelu sa ministrom Vojislavom Šimunom nije odata pošta žrtvama otmice u Štrpcima na dan kada se obilježava 31. godišnjica tog zločina, iako je boravila u tom gradu.

Okupljanjem kod spomen obilježja "Sat života", građani Bijelog Polja obilježili su 31. godišnjicu sjećanja na 20 žrtava otmice sa stanice Štrpci. Sjenima žrtava poklonili su se predstavnici društvenog i političkog života, ali kultura sjećanja izgleda ne stanuje u redovima bjelopoljske opozicije i crnogorske Vlade.

- Iako su predstavnici Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom zdravlja dr Šimunom boravili u Bijelom Polju, poklanjanje žrtvama otmice izostalo je zbog "unaprijed zakazanog ručka". Zgranuti takvim obrazloženjem, postavljamo pitanje da li je Vladi i njenim ministrima važniji ručak od pijeteta prema žrtvama ovog stravičnog zločina? Za one čiji koalicioni partneri rado dočekuju Dodika, odgovor je vrlo izvjestan - navodi se u saopštenju kluba odbornika DPS Bijelo Polje. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 16:28