Državna revizorska agencija / - FOTO DRI
20/12/2023 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Preporuka Administrativnom odboru Skupštine da donose Rješenje o zaradi direktora REGAGEN-a

Tri preporuke date Regulatornoj agenciji za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti zahtijevaju dalje praćenje, smatraju u DRI

Državna revizorska institucija (DRI) izvršila je dodatnu kontrolu realizacije pet preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) za 2021. godinu.

Nakon sprovedene prve kontrole realizacije preporuka, Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti je blagovremeno dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka.

Nadležni Kolegijum DRI u sastavu: Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević, rukovodilac Kolegijuma i senator dr Branislav Radulović - član Kolegijuma, konstatovao je nakon II kontrole realizacije preporuka da je Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI, odnosno 14.septembra 2022.godine zaključno sa 15.11.2023. godine realizovala 15 (petnaest) od ukupno 18 datih preporuka, dok su 3 (tri) preporuke u fazi realizacije. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Regulatorna agencija za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti za 3 (tri) preporuke koje zahtijevaju dalje praćenje dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 15.juna 2024.godine.

Državna revizorska institucija je takođe dala preporuku Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore da treba da donosi Rješenje o zaradi za Predsjednika i članove Odbora Agencije, shodno članu 31 stav 6 Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. Administrativni odbor Skupštine Crne Gore dostavio je informaciju Državnoj revizorskoj instituciji da je isti zauzeo stav da će se steći uslovi za donošenje rješenja o zaradi za novoizabranog predsjednika i članove Odbora Agencije kada se imenuje novi sastav Odbora Agencije, budući da je istekao mandat prethodnog sastava.

Predmetni izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti za 2021. godinu će se dostaviti Administrativnom odboru i Odboru za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

Konačni Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti za 2021. godinu – II Izvještaj, sa infografikom je dostupan javnosti na zvaničnoj internet stranici Državne revizorske institucije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:49