/ - FOTO DRI
19/12/2023 u 08:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DRI: Preporuke date Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost zahtijevaju dalje praćenje

Nakon sprovedene treće kontrole realizacije preporuka, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je blagovremeno dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka

 Državna revizorska institucija je izvršila naknadnu kontrolu realizacije 4 preporuke iz Izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost za 2020.godinu.

Nakon sprovedene treće kontrole realizacije preporuka, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je blagovremeno dostavila DRI novi Izvještaj o realizaciji preporuka.

- Nadležni Kolegijum DRI u sastavu Predsjedavajući Senatom DRI, senator Nikola N. Kovačević – rukovodilac Kolegijuma i senator dr Branislav Radulović - član Kolegijuma konstatovao je nakon IV kontrole realizacije preporuka da je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost u izvještajnom periodu od objavljivanja Izvještaja DRI, odnosno 30.jula 2021.godine zaključno sa 15.11.2023. godine realizovala 21 (dvadeset jednu)  od ukupno 26 datih  preporuka, 1 (jedna) preporuka je djelimično realizovana, 1 (jedna) preporuka nije realizovana, dok 3 (tri) preporuke nijesu primjenjive. S tim u vezi, zaključak Kolegijuma je da Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost za 2 (dvije) preporuke koje zahtijevaju dalje praćenje  dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 15.juna 2024.godine-navodi se u saopštenju.

Državna revizorska institucija je takođe dala preporuku Administrativnom odboru Skupštine Crne Gore, da Rješenje o zaradi za  Predsjednika i članove Savjeta   Agencije treba da donosi radno tijelo koje ih je  imenovalo, shodno članu 31 stav 6 Zakonom o zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

- Administrativni odbor Skupštine Crne Gore nije dostavio povratnu informaciju Državnoj revizorskoj instituciji o preduzetim aktivnostima na realizaciji date preporuke, dok je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost dostavila informaciju da je na zahtjev Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore, a u vezi preporuke DRI, istom dostavila Odluku o osnovnoj zaradi Predsjednika, članova Savjeta i Izvršnog direktora i vrijednosti koeficijenata za utvrđivanje zarade. Predmetni izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti poslovanja Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost za 2020.godinu će se dostaviti skupštinskom Administrativnom odboru i Odboru za ekonomiju, finansije i budžet- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 17:57