Ministar Dukaj -ambasador Njemacke / - MJU
18/07/2023 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj - Felten: Podrška Njemačke u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije

Ambasador Felten je ukazao na značaj regionalne saradnje u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sastao se sa ambasadorom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Peter Feltenom i tom prilikom istakao da Crnu Goru i Njemačku krasi intenzivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju.

On je upoznao ambasadora sa ciljevima i aktivnostima ovog Ministarstva kada je riječ o digitalnoj agendi i profesionalizaciji javne uprave i istakao da je iskustvo Njermačke, kao članice EU od velikog značaja za Crnu Goru, posebno iskustvo u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.

Ambasador Felten je ukazao na značaj regionalne saradnje u oblasti modernizacije i inovacija u javnom sektoru, kao i unapređenje usluga koje pruža javna uprava građanima.

Sagovornici su se složili da reforme treba da se zasnivaju na dobrom zakonodavstvu i jasnim pravilima i da ovi preduslovi treba da vode do najboljih praksi.

- Njemačka snažno podržava evropsku integraciju Crne Gore i spremna je da u nastavku procesa Crnoj Gori ponudi svoja iskustva, kazao je ambasador Felten.

Sagovornici su ocijenili da tradicionalno dobre bilateralne odnose na svim poljima, treba proširiti i saradnjom u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:31