Milo Đukanović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
13/11/2022 u 08:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Praznik najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore

Grad pod Lovćenom i danas jasno otpisuje svima koji bahatošću i nasiljem nasrću na bogatstvo različitosti, kultura i porijekla, izgrađene mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama, navodi Đukanović u čestitki

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. novembra – Dana Prijestonice, predsjedniku Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Milici Vujačić, odbornicima i svim građanima Prijestonice Cetinje uz najbolje želje za dalje uspjehe.

"Današnji praznik, nikad pokorenog prijestonog Cetinja, Grada heroja, svetionika slobodarstva, jednog od postamenata milenijumske crnogorske državnosti, praznik je najviših vrijednosti, nezavisnosti i samobitnosti građanske Crne Gore.

Grad pod Lovćenom i danas jasno otpisuje svima koji bahatošću i nasiljem nasrću na bogatstvo različitosti, kultura i porijekla, izgrađene mostove punog razumijevanja i uzajamnog poštovanja među nama. Poruke podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu sa Cetinja svjedoče o trajnom opredjeljenju Crne Gore civilizacijskim vrijednostima Evrope i savremenog svijeta.

Dan Prijestonice je i prilika da ocijenimo ostvarena postignuća i sagledamo buduće prioritete. Oni koji su se u protekle dvije godine svojim činjenjem ogriješili o Cetinje, moraju znati da su uzaludni pokušaji političkog disciplinovanja građana represijom državnih organa, kao i očekivanja podrške u Prijestonici kolaboracionaškoj politici obnove pogubnih velikodržavnih projekata u regionu. Cetinju i njegovim građanima potrebno je snaženje ekonomskog ambijenta i stvaranja pretpostavki za otvaranje novih radnih mjesta, privlačenje kredibilnih investitora i podsticanje lokalnih biznis inicijativa u cilju dostizanja višeg nivoa konkurentnosti i diverzifikacije poslovnih aktivnosti kroz dugoročne održive projekte. Podrška lokalnoj upravi na ovim projektima od strane izvršne vlasti mora postati ponovo konkretna i mjerljiva, ne smije kao u prethodne dvije godine biti samo licemjerno retorička.

Uvjeren   da   će   Cetinje  u  bliskoj  budućnosti   ostvariti   svoje   strateške   okvire  daljeg ekonomskog i društvenog razvoja, doprinoseći sveukupnom napretku Crne Gore, još jednom vam čestitam Dan Prijestonice i upućujem srdačne pozdrave."

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 14:13