Sa prijema / - FOTO: RTCG
26/06/2023 u 20:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Fejzić: Islamska zajednica posvećena opštem dobru i napretku društva

Povodom Kurban Bajrama Islamska zajednica organizovana svečani prijem u Podgorici kom su, između ostali, prisustvovali Milatović, Abazović, Đurović...

Reis Rifat Fejzić je poručio vjernicima da postupaju pravdeno i da ih neprijateljstvo nekog naroda ne navede na pogrešan put, prenosi RTCG.

Prijemu je prisustvovao državni vrh Crne Gore, šef turske diplomatije Hakan Fidan i brojne zvanice iz kulturnog i političkog života Crne Gore.

image

Prijem povodom Kurban Bajrama

- IGOR SLJIVANCANIN

Prijemu su prisustvovali predsjednik Crne Gore Jakov Milatović,  premijer Dritan Abazović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović, predstavnici političkih partija, diplomatskog kora, brojni privrednici i brojni drugi.

image

Prijem povodom Kurban Bajrama

- IGOR SLJIVANCANIN

Fejzić je rekao da je Islamska zajednica posvećena opštem dobru i napretku društva. 

– Vrijednosti slobodarstva, čojstva i bese odoljeli su svim ciklonima burne istorije. Multikulturalno društvo opstaje na pravdi, inkluziji i solidarnosti, a ne na zajedničkom neprijatelju. Zato svjedočite u ime pravde i nemojte da vas neprijateljstvo nekog naroda navede da ne postupate pravedno – poručio je Fejzić.

Pravda ima kohezivnu ulogu u društvu, a selektivost i revanšizam su njeni antipodi i odlike su diskriminacije, kazao je on.

– Naša islamaska zajednica je multinacionala. Bili smo uvijek na strani opšteg napretka, demokratizacije, interkulturalnosti i afirmacije međuljudskih odnosa – naglašva Fejzić.

Nezaposlenost je, kako je kazao, glavni uzrok iseljavanje mladih manje brojnih naroda u Crnoj Gori i pozvao sve da se tome stane na put, da se otvore kapije svim ljudima da žive dostojanstveno.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:50