/ FOTO: ŽELJKA BOJANIć
27/11/2023 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

IZDATO UPOZORENJE: Sjutra ciklon, talasi i jak južni vjetar, opasnost od poplava

Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode - flashflood efekti. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju izdali su upozorenje povodom nevremena koje nas očekuju ovih dana. Na snazi je za sjutra i narandžasti meteoalarm.

Sjutra na snazi narandžasti meteoalarm: Pljuskovi, grmljavina i snijeg

- U utorak ciklon sa centrom na sjeveru Evrope usloviće nestabilne vremenske prilike našem području koje se nalazi u jugoistočnom sektoru. Ciklon će usloviti intenzivnije padavine, mjestimično pljuskove i grmljavinu, ponegdje su moguće umjerene do obilne količine padavina, a lokalno i kratkotrajne vremenske nepogode. Krajem dana i tokom noći, intenzitet padavina će oslabiti- saopštili su iz ZHMS.

 

Duvaće jak, na udare i veoma jak vjetar, južnih smjerova. More talasasto do jače talasasto. Tokom petka i subote očekuju se ponovo intenzivnije padavine i jak južni vjetar.

Kako su naveli, kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode - flashflood efekti. Posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 23:46