/ - FOTO: MPNI
22/05/2024 u 14:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić-Stojanović i Jovanović na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić-Stojanović i v.d. generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje, mr Jasna Jovanović, predstavljale su našu državu na Svјetskom forumu obrazovanja koji je održan od 19. do 22. maja u Londonu.

Na forumu je učestvovalo 1.200 delegata iz 112 zemalja, a glavna tema plenarnih sesija su bile promjene i reforme u obrazovanju.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, obratila se i učestvovala u panel sesiji u okviru Svjetskog obrazovnog foruma.

U panelu koji se odnosio na primjenu vještačke inteligenciie u obrazovnom sistemu,  ministarka je posebnu pažnju posvetila svim prednostima, ali i potencijalnim izazovima koje prate ovaj proces, predstavljajući obrazovni sistem Crne Gore i sve aktivnosti koje su u prethodnom periodu preduzete kada je u pitanju primjena savremenih ICT tehnologija u obrazovnom sistemu, na svim nivoima.

Takođe, ukazala je i na značaj procesa internacionalizacije, kao i uvođenja koncepta dvojezične nastave na svim nivoima obrazovanja.

Ministarka je imala priliku da razgovara sa ministrima iz oblasti obrazovanja iz različitih zemalja svijeta, a na marginama Foruma su upriličeni i susreti sa resornim ministrima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Srbije, Albanije i ostalih država.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jul 2024 05:49