/ - FOTO: MPNI
30/11/2023 u 13:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović i Marsel: Italija je tradicionalno dobar partner

Sagovornice su podsjetile na uspješnost ranije potpisanih sporazuma, od kojih su najznačajniji ygovori u okviru programa Tempus kao i Erasmus plus

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović, razgovarala je sa izvanrednom i opunomoćenom ambasadorkom Republike Italije u Crnoj Gori,  Andreinom Marselom.

- Tokom srdačnog i prijateljskog razgovora, istaknuto je da je dosadašnja saradnja dvije zemlje u oblasti obrazovanja bila veoma uspješna, a akcenat je stavljen na zajedničke aktivnosti koje predstoje u narednom periodu. Republika Italija je tradicionalno dobar partner u projektima koji se odnose na unapređenje visokog obrazovanja i projekte kreditne mobilnosti- navodi se u saopštenju.

Sagovornice su podsjetile na uspješnost ranije potpisanih sporazuma, od kojih su najznačajniji ygovori u okviru programa Tempus kao i Erasmus plus. 

Ministarka Anđela Jakšić Stojanović i ambasadorka Andreina Marsela sa zadovoljstvom su za 15. decembar najavile održavanje manifestacije “Nacionalni dan svemira” koja je namijenjena učenicima srednjih škola koji uče italijanski jezik kao drugi strani jezik i izučavaju predmet fizika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. februar 2024 06:42