jakšić Stojanović / K.M.
04/04/2024 u 14:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović: Provjeravamo rad Agencije za kontrolu kvaliteta visokog obrazovanja

Upravna inspekcija i komisija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) provjeravaju rad Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO), saopštila je resorna ministarka Anđela Jakšić Stojanović.

Ona je to kazala da sjednici Skupštine, nakon što je poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Despotović problematizovala rad Agencije i političko imenovanje direktora tog tijela.

Jakšić Stojanović je rekla da su imali određene primjedbe na rad Agencije.

Ona je pojasnila da je nadležnost Ministarstva da uputi predlog Upravnoj inspekciji da se svi navodi iz inicijativa i primjedbi ispitaju.

- Prošlog petka je u MPNI formirana komisija, pošto postoji određeni dio koji Ministarstvo može da provjeri. U skladu sa nalazima Upravne inspekcija i komisije Ministarstva, donijeće se određeni zaključak i o tome će javnost biti blagovremeno upoznata, rekla je Jakšić Stojanović.

Ona je kazala da su zakonom i pravilnicima promijenjeni kriterijumi koji se odnose na izbor direktora i ocijenila da je bolje rješenje da na čelu tog tijela bude osoba iz sistema visokog obrazovanja.

- Što se tiče kadrovskog rješenja, tu ne bih komentarisala ništa. Treba se držati zakona i procedura, dodala je Jakšić Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:00