MInistarka prosvjete razgovarala o sa učenicima / - MPNI
29/03/2024 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić Stojanović u školi "Vaso Aligrudić" o projektima vrijednim preko milion

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović posjetila je danas Srednju elektrotehničku školu "Vaso Aligrudić“ u Podgorici.

Tokom posjete, ministarka je razgovarala sa učenicima koji su predstavili rezultate saradnje sa kompanijama članicama konzorcijuma škole. Projekti koje ova škola realizuje, a koji su odobreni od strane RCF-a u vrijednosti skoro 1.200.000 eura, uključuju nabavku najsavremenije računarske opreme, opreme za učenje na daljinu, rekonstrukciju učionica u moderne laboratorije za elektrotehniku, izradu platforme za online učenje, opreme za VR simulacije, laboratorije za solarne panele i Centar za mjerenje Sunčevog zračenja svim potrebnim softverima. Prva faza nabavke opreme u iznosu od 150.000 eura je već završena, racunarski kabineti su opremljeni, tako da će se nastavni proces u ovoj školi odvijati u skladu sa najsavremenijim standardima.

Pored ovih projekata, škola realizuje i projekat finansiran od strane EU komisije VET4WB, koji uključuje mobilnosti za učenike i nastavnike, obuke za menadžment, karijernu orjentaciju i meke vještine.

Ministarka je istakla da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podržati realizaciju ovakvih projekata formiranjem timova na nivou škola, kako bi što veći broj škola mogao učestvovati u sličnim projektima u budućnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 02:43