Martinović i Boljević / - FOTO: MERT
26/04/2024 u 11:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Javnim konkursom preko 1,4 miliona eura za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti

Fond za zaštitu životne sredine raspisaće u ponedjeljak četira Javna konkursa za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti, sa ukupnim budžetom od 1.400.000 eura.

To je dogovoreno na radnom sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića i direktora Eko – fonda Draška Boljevića.

U saopštenju dostavljenom iz resora navodi se da predviđeno je da se iznos od 1.100.000 eura utroši na nabavku komunalne opreme, pokretne i nepokretne, a ostatak, od 300.000,00 eura za projekte iz oblasti e-mobilnosti, namijenjene privrednim subjektima i fizičkim licima.

- Sagovornici su se usaglasili da je dinamika i način raspisivanja predviđenih konkursa, u potpunosti usklađen sa potrebama jedinica lokalnih samouprava, privredom i građanstvom, čime će 2024. godina biti u znaku snažnije uloge Eko-fonda, kao implementacione jedinice u koordinaciji sa resornim Ministarstvom - naveli su iz MERT.

Martinović: Više od šest miliona eura za projekte u Herceg Novom, Baru i Tuzima

Martinović i Boljević izrazili su zadovoljstvo stepenom dosadašnje saradnje, uvjereni da će i u perspektivi ona biti na najvišem nivou.

- Sa zadovoljstvom pozdravljam usvajanje Programa rada Eko-fonda i ističem značaj svih elemenata koji su u njemu sadržani, a koje smo ocijenili kao izrazito kvalitetnim - saopštio je ministar Martinović.

Poručio je da uloga Ministarstva nije samo ključna, već i najodgovornija, kada su u pitanju očuvanje prirodnih resursa i zaštita životne sredine.

- Program rada Eko-fonda, koji je usvojen na Vladi, predstavlja važan korak ka očuvanju životne sredine i podsticanju održivog razvoja, koji je od vitalnog značaja za dugoročni prosperitet Crne Gore kao ekološke države. Resorno Ministarstvo prepoznaje neophodnost sinergije i potrebe za intersektorskom povezanošću u projektima koji se odnose na zaštitu životne sredine, te podržava sve inicijative koje doprinose očuvanju prirodnih bogatstava - istakao je direktor Boljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. jun 2024 15:11